19 Ağustos 2013

Orbit: Earth's Extraordinary Journey e02:

January to March

görüntüleri için izlenebilir bir belgesel ama ona rağmen yine de vakit öldürmelik tamamen, çok fazla bir bilgi yok, iki tane hatun kişisi dünyanın orasına burasına gidip güneş etrafındaki dönüşümüz üzerine bıdı bıdı yapıyorlar. etkileridir, özellikleridir ottur boktur, çok fazla bir numara yok. genelde bilinen şeyleri tekrar ediyorlar ama dediğim gibi geniş ölçekli görüntüler hayli güzel. arada güzel yerlere de giderler tabi, para bol nasıl olsa dünyayı turluyorlar. üç adet bölümü var allahtan.

--- spoiler ---

.ikinci bölümden başlamış bulundum, ocaktan marta bir yolculuğa çıktı dünya kardeş. dünyanın yörüngesi elips, o elipsin de tam ortasında değil, uzaklaşır yakınlaşır. eh yani süper bilgiler. sonra vay çok şaşırtıcı şimdi ocakta en yakın zamanında ama kuzey yarım kürede kış oluyor lan. hop hemen patlatıyor bombayı, eksen eğikliği yüzünden kardeşim, eksen eğikliği hehe.

.böyle de bir yapısı var işte, güneyin daha sıcak olması gerektiği meselesi biraz ilginç idi ama onun da nedeni karaların az olmasından dolayı imiş. hem ekseni hem de güneşe konum açısından tam sıcak zamana denk gelmesi gerekir ama öyle olmuyor imiş işte.

.güneşten püsküren parçacıkların aurora meselesine yol açması da tekrardan başka bir şey deği. 2012 yılında hala bunun belgeseli yapılmasın mı? yapılsın tabi, hem bilim insanları ve sunucular olarak hatunları görmek de garip tabi.

.neyse bu aurora meselesine geniş ölçekli bakıştaki görüntü eğer gerçek ise süperdi gerçekten, bölümdeki en iyi görüntü orada idi. uydunun tekinden çekilmiştir diye umuyorum. bilgisayar efekti ise de helal olsun ne diyeyim.

.bölümün sonunda da olmazsa olmaz küresel ısınmaya bağladılar. ulan kendiniz ısıtıyorsunuz ibişler, üstüne bıdı bıdı yapıyor yok ingilterede bu hissedilmiyor olabilir ama burada buzlar azalıyor falan.

--- spoiler ---