20 Ağustos 2013

dexter s08e08:

Are We There Yet?

--- spoiler ---

.tam velede alıştıydım, hop öldürdüler la... dude meselesine pek bir güldüm, üstelik kızlar senin için kavga gediyor muhabbeti de süperdi. eleman tam istekli çaylak, doğru yolu bulmaya çalışan veledin tekiymiş. pek tatlı yaptılar bu meseleyi, pek beğendim.

.üstüne hannah meselesini bir aşk hikayesine çevirdiler, genel hikayeye böyle bir müdahale nasıl olur diye sızlanıyordum ya tam tersine çevirdiler nerdeyse. genel hikaye yine beyin cerrahı hikayesi imiş, tekrar bu meseleye dönmeye sevindim. esas hikayenin çözümünden tam tatmin olmamıştım. hani üstelik sezon yarısında sezon hikayesini çözmek de nedir?

.şu halde hikayeyi derinleştirip daha da karıştırmış oldular. öldürdüğü diğer eleman esas katil değil miş. niyeyse vogel'ın parmağı varmış gibi hissettirdiler ama kadın süper anne rolünde resmen. o aile yemeği meselesi de pek tatlıydı bu arada, dokundurmalar laflar sözler.

.ve hatta can sıkıntısı üzerine vurguya bayıldım. ağzından bal damlıyor bizim psikiyatristin ama onunla yola çıkan elemanın ölmesi ve dexter'ın her şeylerinin ortaya çıkmış olması pek bir garip geldi. fazla uçtular ya bakalım nereye kadar.

.bu katil ortada yok iken quinn'den bile şüphelendim ama onun da ne yaptığı belli değil. üstelik böyle bir şey yapmaya kapasitesi de yok tabi. en azından delil yerleştirme meselesi dediydim o da değilmiş. quinn ancak yandan araştırır, bakıcı kızımızla kavga eder falan. harrison da bir ordan bir buraya taşınıyor, hani sanki katilden kaçırır gibi yapıyorlar bunu ya iyi oluyor.

.yine de ne bileyim aşk hikayesinde ayrılık iyi olmuştu, hannah'a gitme dedi sonunda. birlikte mi çalışacaklar yani? hem hannah o kadar da yetkin bir katil değil. dikkatini de dağıtıyor. deb kabullenecek gibi durumu, en azından bu yönde bir karmaşa yapmadılar. yapsalar kendilerini tekrar etmiş olurlar idi ama deb'in patronu olayın üzerine gidiyor. oradan bir şeyler çıkacak gibi malesef. finalde hannah yine parmaklıklar arkasına gidecek diyorum ben ama tabi keşke dexter ile sonsuza kadar mutlu mesut yaşasalar arjantinde hehe. finali arjantinde yapsalar boktan olmuş bu demem. dexter'ın pembe diziye dönmesine bile üzülmem, az biraz huzur bulsun artık.

--- spoiler ---