18 Ağustos 2013

Da Vinci's Demons s01e02:

The Serpent

--- spoiler ---

.kötü adamımız tepelik bir yerde kahkaha atar ve arkasındaki adam sorar, neden gülüyorsun bıdı bıdı, o da onun namında bizlere açıklamasını yapar. pek saçma geldi bana bu sahne, ulan madem öyle başından beri niye ortalığı yıktın geçirdin? anahtar işe yarasa da yaramasa da sadece olay bu muydu yani? macera ölçeğini biraz düşürdüler yani malesef.

.üstelik da vinci harita falan bulur ya o da biraz baygınlık verdi bana. ilk adam asılır, adamda bir gizem, içinden anahar ve para çıkar. adam gizemli bir şekilde kitabın tarifini tınağını yutarak vermişmiş, nasıl bir polisiye mantığı ise artık, sonra onu bulurlar hop o da başka bir gizeme açılır. tamam maceralar hoştur da matruşka gibi olması biraz bayacak gibi.

.üstelik aşık olunan sevgili hatunun ajan olması meselesi de bin kere yapılmış bir şeydir, kesin eninde sonunda da vinci'nin tarafını tutar ve bu meseleyi de böyle hallederiz. belki ihaneti yüzünden lorenzo ilkin bunu asmaya çalışır, sonra leo'cuğu kurtarır falan ne bileyim.

.tarihi olaylar ile ilgisi olmadığı ikinci bölümde belli oldu sanırım. tarihte da vincinin icadı olan bir silah var mıymış? varsa da ben duymadım diyeyim artık. bilginin yayılmasıdır, özgürlük temasıdır ve tabi kaka vatikan meseleleridir hani derinden girer gibi yapıyorlar ama iş sığ bir yere yok efendim anamın suratını hatırlayamıyorum meselesin geliyor.

.hani bol bir şeyler koyalım ama takibi de kolay olsun diye hikayeleri böyle tasarlamış gibiler, o yüzden pek hoş hissetmedim amma velakin yaptığı silah tanıtımı dahil bir çok gizem çözüm sahnesi pek hoş idi. arada çizime geçmelerini de beğendim.

--- spoiler ---