11 Ağustos 2013

curiosity s01e14:

Life Before Birth

--- spoiler ---

.hayat nasıl başlar demişler de ne kadar saçma bir bölüm ismi çevirisi olmuş. doğumdan öncesinden bahsediyorlar yani... ben de dünyada hayat nasıl başlayacak belgeseli diye sevinmiştim. şimdi bildiğin doğum gördük vıcık vıcık. hayatın böyle bir yerde başlaması da cidden çok garip. kötünün en kötüsünden gelip de üç beş parça gurur yapmak, çıktığın yeri bilmemek gibi bir şey herhalde. vurguladığı mesaj bu olsa gerek yüceler yücesinin.

.sperm meselesinden başladık haliyle, ilk saatler ve yolculuğu. milyon tanesi içersinde bir düzinesinin yola devamı ve bir tanesinin yumurtayı döllemesi. döllemeden sonra yumurtanın elektriklenip kapanması ve gelişimin başlaması.

.ilk zamanlar yumurta duvarının içine girip çoğalıyor imiş. ondan sonra minyatür insan olarak gösterdiler hemen. o duvardan bağ ile birlikte nasıl fışkırıyor o kısımı geçtiler. tabi daha tırnak kadardan tüm hatları başlamış oluyor ve hepsi yavaş yavaş büyüyor. bu da enterasan tabi. o kadar minik bir şeyin kocaman olması.

.hani önce minik olur ama bir parça et olur, tam olarak öyle değil. bir parça etin eli kolu kafası gözü falan var. öyle işte... spermlerin yarısı erkek yarısı kız imiş. bunu bilmiyordum ilginç geldi.

.hormon ile doğuran ve ilk bebeğini doğuracak hanımcağız löp diye çıkarttı bebeğini. diğerleri uğraştı, pek uğraştı. saatlerce sancı, ıkınma sıkılma. içleri parçlandı resmen. beyaz şişko annemiz pozisyondan pozisyona girdi çıkartmak için sonunda çıkan da morarmış bir bebek oldu. bu kadar sürdüğü için oksijensizlikten yamulmuş evlat.

.Courteney Cox teyzeyi sunucu yapmışlar, pek bir şeyini izlemediydim bu teyzemin. hoş bir hatun tabi de pek anaç değil. hani insan izlerken diyor bu da anaysa artık işimiz var diye. ha bu arada bebek görüntülerin büyük kısmı bilgisayarla yapılmıştır diye düşünüyorum. eğer bilgisayar değilse tebrik ederiz.

--- spoiler ---