4 Ağustos 2013

curiosity s01e07:

How Will the World End?

--- spoiler ---

.dünyanın sonu nasıl gelecek demişler, iyi güzel insan bir şeyler izleyecek diye bekliyor ama dünya derken adamlar kendi memleketlerini düşünmüşler. bizim buralarda tayfun olur mu mesela? okyanusa kıyısı olmayan ülkeler dünyanın geri kalanı ölse hala ayakta kalmazlar mı?

.şu durumda dünya diye kendilerini kastetmiş olduklarını anlıyoruz hemen ve hayal kırıklığı yaşıyoruz. dünya siz misiniz lan? siz mi büyüksünüz? dünya mı? samuel abinin sunumu da pek işe yaramamış bu durumda işte. hem zaten hepsi amerikalı yapacak bir şey yok.

.tayfundan sonra göktaşı çarpar muhabbeti yaptılar da sırf bunun üzerine diğer belgesel bölümlerine göre çok cılız idi, nasıl korunuz çarpınca ne olur falan filan hepsi üstün körü geçti. gelecek neslin başına gelme olasılığı yirmide bir imiş. nasip bakalım ama pek bir güzel bilgisi yoktu.

.ardından depremlerdir, lavdır, yellowstone meselesidir derken iyice sıvayarak bitirdiler. ha bir de bölüm başında maya takvimi dediler ki oho geçtik gittik oraları. çok üstünde durmamaları iyi olmuş.

--- spoiler ---