6 Ağustos 2013

continuum s02e13:

Second Time

--- spoiler ---

.imdb bilgilerinde 14. bölüm de görünüyor ama torrent ve altyazılara göre final, aslında diziye göre de final yaptılar ama hani yoksa bir ek bölüm falan mı var bilemiyorum. bakalım artık.

.karakterlerdeki kırılmaları sevmiyorum, oturmuş karakter algısı yok filmde, konular çok karışık belki altyazılar yüzünden de böyle karışıyor bilmiyorum ama her şey çok havada kalıyor.

.jason alec'in oğlu imiş, esher da babası imiş. olaya bak şimdi... hem bir resimden babalık nasıl ispat ediliyor? fotoşoktur anasını satayım, süper zeki bilgisayar dahisi nasıl hemen buna inandı anlamak zor. belki derinlerden hissetmiştir bilemiyorum.

.neyse finalin güzel yani ilk bölüm ile birleşmesi ve hepsinin hapsedilmesi meselesi oldu. alec de yavuklusunu kurtarmaya gitti zamanda yolculuk ederek. esher ile bunu mu kararlaştırdılar bilemiyorum ama eh işte.

.diğer tarafta freelancers olayına sonunda açıklık getirdiler, bunu da beğendim. continuum sağlamaya çalışan süper tipler imiş. iyilerden imiş ama mutlak iyi gibi. geleni geçeni tıkıyorlar içeri, zaten kiera yoldan çıktı gibi gösterdiler. onun karakterini bile kırdılar resmen ama yapacak bir şey yok bu şekilde ilerliyor işte.

.sonraki sezon 2014'de görünüyor. bir değişiklik olmaz ise devam edecek seri, zaten kaldığı yer güzel de içerde devamlı kalmayacakları ortada. alec mi kurtaracak? tüm esas karakterleri içeri attılar resmen.

.ha bu arada jason aynı anda zamanla yolculuk etmiş ama niye daha erkene gitmiş onu anlamadım. son anda ayarlara el attı ondan mı kaynaklandı? iyi de hepsi için öyle olmalıydı. böyle ufak tefek karışık kalan bir sürü yeri var. hadi benim anlamadığım diyelim. yine de final itibari ile takip ettiğimiz için pişman etmediler, buna da şükür.

--- spoiler ---