26 Ağustos 2013

Ancient Aliens s05e01:

Secrets of the Tombs

--- spoiler ---

.bir kere özlemişiz elemanları, dik saçlı eleman daha da dikleştirmiş falan. aklı başında değil havası veriyor böyle... hafiften güzel müzikler de duydum bu sefer. konu yine benzer, en enteresan bilgisini hemen paylaşayım. çin imparatoru çi (adı nasıl yazılıyorsa artık) mezarında civar var imiş. hatta fazla civa var diye içine giremiyorlar imiş. o dönemde civa kullanımı elektronik devre kullanımı ya da ileri teknoloji gibi bir sonuca varıyorlar ki hepsi ilginç tabi.

.bundan başka milyon tane mezara girdik hepsi birbirinden garip idi. mısırdaki bir tanesi içine yine tonlarca granitten lahit falan yapmışlar. uzaylıların değiştirdiği boğalardan da baya bir korkuyorlar imiş. kemiklerini parçalamışlar, pek bir garip idi bu da.

.bunlar haricinde yok portaldır, yok kapıdır meselesi pek mantıklı gelmedi. nereden portal nereye enerji, adamlar taklit falan etmiş deseler daha mantıklı idi. bir tanesi de ölüleri için kutlama falan yapıyor (endenozyada idi galiba). üstüne uzay gemisine benzer bir şeyler ile bir yerlere asıyorlar. dağın yamacı gibi bir yer. uzaylılar gelip alsın ya da uzaya gitsin gibi bir manası var işte.

.tüm bunlardan ahiret inancını çıkartıyoruz artık, adamlar devamlı öte dünya meselesi için bir şeyler yapmış. mezarların yönü bilmem ne, yıldızına bakıyor devamlı. hep böyle işler işte. yeni sezon dediler de sadece yeni bölümler geliyor yavaştan. beşinci sezonda da fazla bir bölüm yok zaten.

--- spoiler ---