18 Ağustos 2013

Alien Mysteries e03:

Corina Saebels

uzaylıların adam kaçırması ile ilgili 2013 yapımı bir seri. genelde uzaylılar beni kaçırdılar diyince ilk aklıma bununla ilgili bir film geliyor. bu insanlara küçükken birileri tecavüz etmiş bunlar da kötü anıları bastırmak için böyle bir hikaye uyduruyorlar gibi bir şey idi. şimdi filmin adını vermeyeyim spoiler olmasın. hikayeler üç aşağı beş yukarı böyle gibi herhalde. canlandırmalar ve bilgisayar modellemeleri o kadar kötü değil, araya bilm insanlarının görüşlerini de serpiştirmişler. tabi kaçırılanların gözünden bakmışlar ama izlenir gibi duruyor.

bu arada sonradan fark ettim, imdb bilgisinde belgesel olarak görülmüyor. o kadar da değil tabi, belgesel en azından "reality" bilmen nesi olarak bile belgesel sayabiliriz. içinde az biraz bilimsel açıklama da var. abartmışlar ya da sonra düzeltirler diyelim.

--- spoiler ---

.corina saebels adına bir hanımın çocukluktan beri yakasından düşmeyen uzaylı sapıkları var imiş. devamlı kaçırıp üzerinde deney yapmışlar. kaçırma vakalarını hatırladığı zaman, insan fetüslerini toparladıkları uzaylı ile insan karışımı bir şeyler yapmak niyetine olduğunu söylüyor. eh buna dair milyon tane teori var.

.işin garibi öncelikle adam ile birlikte balkonda oturuken adamın da görmesi ve içeri kaçması. kadın içeri kaçmıyor ve ortada kayıp bir saat çıkıyor. daha sonra adam bunu terk ediyor ki en mantıklı olanı yaptığını daha sonra arkadaşının başına gelenlerden anlıyoruz.

.diğer kafa kurcalayan bir şey devamlı düşük yapıyorum diyor ama fetüs yokmuş piyasada, şimdi belgeselden beklentim nerde bu fetüssüz düşükler arkadaş, var mı böyle bir şey? bunun açıklamasını yapmalarını falan bekledim ama pek kurcalamadılar meseleyi.

.olaylar böyle gelişmiş kadın yıkılmadım ayaktayım diyor, elli yaşına geldim öldürceklerse öldürürlerdi diyor. onlardan kaçış yok diyor ama araba ile kaçıp kurtulduğunu falan sanıyor ne bileyim. aklı başında bir tipe benziyor. fourth kind filmindeki kadın gibi değil en azından ama üç aşağı beş yukarı benzer işler oluyor.

.çocuğu için endişeleniyor falan ama ne bileyim, sanki diğer taraftan bu olayın soyları ile alakası olduğunu ima ederken de memnun gibi geliyor insana. allahın seçilmiş kulu hesabı, film gibi hayat yaşıyor ve sapasağlam. yani kafadan kontak değilseler tabi.

.araya bilimsel görüşlerde yok yeşil ışıklar şöyleymiş böyleymiş diye bir şeyler karıştırıyorlar o kadar. fazladan bir şey duyamıyoruz işte.

--- spoiler ---