2 Temmuz 2013

Under the Dome s01e02:

The Fire

--- spoiler ---

.belki sonra açıklarlar ama şimdilik çok saçma geldi bana. dışardan su tutuyorlar, içeri hafiften geçiriyor. elek gibi diyor bizim oğlan da... ulan elek gibiyse nasıl ses geçmiyor? nasıl hava geçmiyor? nasıl duman çıkmıyor? cevap yok henüz. ordunun dışarda testler yapması falan yine iyi, arada gizem meselesini açıklayacaklar böyle demek. king abi, bir şeyler düşünmüştür herhalde bu mantık hatalarına dair.

.üstüne kazma meselesine geldik, ilkin çocuklar kazma ile takılıyordu sanki, sonra iş makinası ile yanaştı düzgün bir amca, politikacı eleman hop ne yapıyorsun makinaları patlatıyor bu dedi. halbusi pilleri patlatıyor sadece, hadi tamam makinaları patlatıyorsa bile önce yakınlarını makina ile kazıp geri kalanını kazma ile devam ettiremiyor muyuz? yerin dibinde nereye kadar gittiğine dair kesinlikle bir uğraş olmalıydı, yeterli gelmedi bu bana.

.bunun haricinde karı kız davasına yok artık diyorum. elemana uyuz olduğum kadar varmış, takıntılı bir tip, bu şekilde diğer elemanın foyasını meydana çıkaracak gibi. aslında kötü bir niyeti de yokmuş sadece eski asker yeni tefeci tarzında takılırken, boş silah ile bunu tehdit eden adamı öldürüvermiş...

.kötü rahip olayı da iyi aslında, adamın tipinden belli kötü olduğu. dine göndermelerden sayabiliriz bunu, üstelik kasaba için gizemlerde şerif, politikacı ve pederin parmağı olması da hoş bir ayrıntı diyelim. üstelik adamın kulağı ağır duyuyor hehe.

.üstüne dengesiz bir polis memuru durduk yere diğer polis memurunu öldürmüş bulundu. bizim barbie'yi polis yapacakları belli oldu bu aşamada. adam yok resmen. elbirliği ile yangın söndürürken de çok yardımcı idi. olayları biliyor tabi asker eskisi.

.yerel radyodur, habere ulaşmadır, muhabirdir. zeki oğlandır ve tabi sahipsiz kalmış köpektir gibi güzel meseleler de vardı. bakalım nereye kadar ilerletecekler. kasaba olaylarına çok da dalmayalım diyoruz, bu bölüm daha çok dalındı ama bu ayar bile kurtarır.

--- spoiler ---