31 Temmuz 2013

Suisei no Gargantia e11:

Kyōfu no Haō

--- spoiler ---

.albayı kendine toplum yaratmış, adam toplum mühendisi çıktı. para yok, yaptıkları katkılara göre insanlara destek oluyor. refahı arttırmış ama din gibi bir şey yapmış. takdir diye de ad bulmuş kendine. pek güzel olmuş ama ledo ile kapışacaklar orası kesin. bu animenin devamı kesin vardır, bilgilerinden bulamadım ama olayları bu şekilde bitirmeleri çok saçma olur.

.nerdeyse anime yeni başladı diyebilirim, fena da değil bu şekilde. kokpitinden çıkıp insanlara karışınca bağ kurmuş olmasına da dem vurdular ama yine de dünyayı değiştirmek, baskıcı rejim ile hideauza savaşçıları yapmak fikri güzel. tabi asilerdir, direnişçilerdir bir şeyler de olacağı kesin.

.hideauzaların eski insanlar olduğu meselesini hiç önemsemedi bile albaycığımız, bildikleri bir hadise imiş. aslında çok da mühim bir bilgi değil ama saklanmış olmasına şaşırdı herhalde ledo... sonraki bölüm gargantia'ya gidiyoruz hayırlısı ile... bakalım kapışacaklar mı?

.bu arada insanları korku ile yönetme meselesinde chamber'ın lafları da iyi idi. iki tane makine olması da güzel oldu. diğer tarafta striker xbilmem kaç var. nasıl karıştıracaklar ortalığı bakalım.

--- spoiler ---