7 Temmuz 2013

falling skies s02e09:

The Price of Greatness

--- spoiler ---

.ne diyeyim bilemedim, buraya kadar ulaştılar ulaşamadılar muhabbeti. bu noktadan sonra kendi içlerindeki sıkıntılar. allahtan bunu uzatmadılar ona sevindim. yoksa yönetimdi, darbeydi falan uzar giderdi bu iş. eureka'dan tegırt amcam general rütbesinde idi. sonunda iyi adam çıktı.

.başkan statüsünde benim 666'dan bildiğim ama aslında lost ile tanınmış bir amcam var idi. adam devamlı gri karakter demek. iyi bir şeyler yapmaya çalışıyor ama kurbağaları ürkütüyor falan gibi ne bileyim. şimdi sadece kendi güvenlikleri için uzaylıları görmezden gelme meselesine geçmişler.

.baktığın zaman bekleyip güçlen sonra saldır da güzel mantık ama aslında adam yönetimi mi pekiştirmeye çalışıyor? bir de diğer tarafta uzaylıların içindeki isyanda bir sıkıntı olmuş acil destek gerekiyor falan filan muhabbetleri çıkınca da yapacak bir şey yok, fırsatı değerlendirirsin.

.ama herkes böyle bakmıyor demek, bir sürü tartışma tecrit, göz altına alma falan filan derken sonunda general akıllandı. bizim albayın generalden ayar yemesi de hoş değildi tabi, yaşlı başlı adam. bu askerlik işleri de bir garip arkadaş. hem de şu ana kadar hep en üst onu gördüydük, kötü hissettirdi böyle olması.

.neyse son bölüme uzaylı direnişi ve ben'e doğru bir gidiş var demek. sezon finalini de buradan yapacaklar. hem bunu yapıp hem de yeraltı şehrinin güvenliğini tehlikeye atmayabilirler aslında. bu kadar atla deve bir mesele değil gibi. hani uzaylıların beyin yıkadığını görmedik henüz, koşum takamayacaklarla devam etseler tamamdır.

.bir de ulan demeyeyim demeyeyim diyorum, bu uzaylı taramaları falan ne düşük imiş. yerin altındaki birimleri nasıl tespit edemiyorlar? bizim şimdiki teknolojiyle bile bu tespit edilebilir. ha uzaylı isyanı ile işleri başından aşkın falan denebilir belki ama yine de çok saçma, baştan sığınakları da tespit etmeleri gerekirdi. aynı köprüyü uçurmak gibi bir şey bu.

--- spoiler ---