5 Temmuz 2013

falling skies s02e07:

Molon Labe

--- spoiler ---

.son bölümlerde çok iyi gidiyorlar allah nazardan saklasın. hem aksiyon dozu süper, hem parça parça da olsa açıklamalar geliyor. bir kere uzaylı kardeşler insanoğlunu yok etmek istememişler. baştan beri eğer yok etmek istiyorlarsa ne kadar başarısızlar bunlar diye düşündürüyorlar idi. tabi hem yok etmek istemeyip hem de milyonlarca kişiyi öldürmek de garip kaçmış oluyor ama tam olarak neyi amaçladıklarını bilemiyoruz.

.daha önceki seferlerde yaptıkları gibi köleleştirmek istiyor gibiler, ha bunu yaparken hafiften insanoğluna göndermeye de yaptılar. "sınırlı kaynaklarınız ile birbirinizi yiyorsunuz, insan gibi kardeş kardeş yaşayamadınız ahanda biz geldik adam edeceğiz sizi" tarzında bir şey. eh güzel tabi bunların dillendirilmesi. tabi amirleri ne arıyor sahada diye de sormak lazım ama sevgili ben içinmiş her şey. 

.uzaylı direnişi ve ben saha sonra buradan çok ekmek çıkacak gibi görünüyor. tabi seri ne kadar uzar bilemiyorum, sezonları on bölümlük ve hani uzaylıları dünyadan kaçırtma planı meselesi ise daha çok yolu var. üstelik diyelim başarılı oldular direnenler ne olacak? onlar da uzaylı değil mi? birlikte mi yaşayacaklar?

.neyse olaylar karen ile ben kaçışından devam etti ama ben için hemen kurtarma görevi yapmışlar. bu meseleyi uzatırlar sanıyordum ama hemen kurtarıverdiler. üstüne amirlerini esir aldılar. görüşmeler falan derken bir tane daha uzaylı yaratığı ile karşılaştık, stargate'in replikeytırslarına benzer bir örümcekimsi yapı. öyle kendilerini çoğaltıyorlar mı bilmiyorum ama çok benzerler idi.

.işte onlar jamil'i öldürdüler. (mekanikçimize de alıştıydık ya neyse işte.) doktor, tıp öğrencisi ve matt tehlike altında kaldı, kaçış kurtuluş, pazarlık mazarlık derken yola devam ettiler.

.tıp öğrencimizin dini bütün idi ama jamilden sonra allahı kaydı, ha karakter açısından kırılma, belki gerçek hayatta da böyle olur ama yine de bir cümle sarf etmez mi insan? neden allahım diye? unutmuş gibiler dini bütünlük meselesini.

--- spoiler ---