3 Temmuz 2013

falling skies s02e05:

Love and Other Acts of Courage

--- spoiler ---

.güzel bölümlerinden biri oldu ama tamamına erdiremediler. öncelikle bölüm başlangıcında ulan bu uzaylılarda da allah inancı varmış, nasıl da ellerini açtılar gibi bir his yarattılar. sonra öğrendik ki uzaylı içinde de direniş var imiş. ikisini bir arada düşünmek garip geldi. üstelik rick neden direnişçileri sevmiş? ilk baştan beri uzaylı hayranı idi, direnişçi hayranı olması biraz hoş olmamış, ha gelişmiş büyümüş falan olabilir belki ama şimdi kesin öldü, bin şükür.

.ben'in durumu karışık, alıp başını gidecek gibi görünüyor. babasını ikna edemedi gibi, uzaylıyı korurken de ikna oldu gibiydi halbuki, işleri neden bu kadar karıştırıyorlar anlamıyorum. tabi birleşip egemen uzaylılarla savaşsalar o da garip olurdu.

.tom'un kurtaran gözü kırmızı sıçrayan imiş, en son nasıl öldürmezler falan derken mesele buymuş. ha infazı niye salıp da yapıyorlar onu da anlamak mümkün değil. üstelik tom'u öldürmediğini anlayamıyor mu bu üstün uzaylılar orası da meçhul ama yine de açıklama açıklamadır, kabul ettik.

.vakti zamanında koşumlu tiplere de gelmiş bizim uzaylılar. onları yenip bir nevi köle yapmışlar ama bunlar başkaldırabilmiş. olayları buymuş, şimdi insanlar ile birlik olup diğerlerini yenmek istiyorlarmış. pek inanan çıkmadı bu meseleye ama dizinin nihai yönü bu gibi. insanların tek başlarına kazanması nasıl mümkün olacak? hem kaybedip direniş göstermek hem de bu kadar bolluk içind direniş ne kadar sürecek kim bilir.

.yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında bunların. yiyecek içeceği bulmayı geçtim tam techizatlı hastane bile buluyorlar. nasıl hümanist uzaylılar ise ellememişler bu hastaneyi ya da yağmalanmamış. garip işte bunlar hep ama dinlenmeye ihtiyaçları vardı tabi. hehe biraz oyun oynaş, biraz gönül ilişkileri falan. tavşanlar gibi çoğalsınlar, 8 çocuk öneriyorum.

--- spoiler ---