1 Temmuz 2013

Dark Matters: Twisted But True s01e02:

I Have Einstein's Brain, Unidentified Flying Nazis, Killer Thoughts

--- spoiler ---

.bence en iyi bölümlerinden biriydi, konular hem gerçek hem acayip imiş. böyle çok kanlı işler değil ama kendi içlerinde hakkaten acayip. ilkin einstein'in beynine aşık olan bir pataloji uzmanı doktoru gördük. kimsenin rızasını aramadan adam otopside beyni çalmış, evine götürmüş ve oynamış bir sürü. karısı ben mi? yoksa beyin mi? demiş mi gerçekten? olaya bak yahu.

.meslekten atılmış, boşanmış ama sevdasından vazgeçmemiş. bir şey de başaramamış. neden einstein bu kadar zekiymiş çözememiş. yıllar sonra incelemeleri için başkalarına göndermiş parçaları. konu hakkında başka bir şey izlediydim sanki de tam ters bilgiler aldıydım. iyi korunmuş idi, güzel parçalanmış idi. beyin iyi şartlarda idi sanki ama bunlar işi bok etmiş, takıntılı bir doktor olarak anlattılar. daha sonra başka biri beynin enerji ihtiyacını karşılayan hücrelerinin fazlalığını keşfetmişler ama bu neden mi? yoksa sonuç mu belli değil.

.nazilerin çan şeklindeki olaylarına antik uzaylılarda da geldiydik. adamlar yerçekiminden kurtulacak nesneler falan yapmaya kastırmışmış da o dönemde amerikada benzeri tanımlanamayan cisimler görünüyor imiş. devlet destekli ufo araştırmaları falandır, mavi kitaptır (neyse artık) çeşit çeşit işler olmuş. nazilerin uydurduğu bir şey gibi belki ama bir sürü şüphe doğurmuş. adamlar hakkaten ileri bir düzeye gelmiş demek. ha belki uzaylılardır ya da uzaylılardan bulmuşlardır bilgileri hehe. nazi uzaylı gelse de güzelce bir keselese...

.telekinezi meselesi ile bölümü bitirdiler, aslında tüm olayların doktor kontrolünde gerçekleşmesi ve hatta görüntülerinin olması gibi meseleler ile başladılar. ulan bu kadarı da olur mu diyor insan. ruslar ile amerikalılar psişiklerin de soğuk savaşına girmişler döneminde... kalp durduran psişik karıymış da amerikalılar da bir tane astral yolculuk yapabilen psişik bulmuş da falan da filan da...

.işin garibi, bir iki şey tutturması ya da cisimlerin hareket etmesi falan. bölümün sonunda bir kısmına tesadüf, diğer bir kısmında da sahtekarlık diyerek geçiştirdiler. hepsi resmi evraklarda da vardır tabi. hepsi ilginç bunların ama kafalar çok acayip. allahtan inli cinli bir rekabete girmemişler yoksa dünyanın başına musallat ederlermiş.

--- spoiler ---