18 Haziran 2013

true blood s06e01:

Who Are You, Really?

--- spoiler ---

.özlemişik tipleri, bu bir. ikincisi de süper üstü süper yaratıklar getirdiler dakkasında. bill'in durum da hoş oldu. hafiften sıyıracak gibi yine sonunda içine fazladan lilithler kaçtı gibi ama bilith'e güveniyoruz. jessica'nın da yardımı inşallah sırat-ı mustakimden ayrılmaz.

.warlow olayı da hoş olacak gibi, tabi bunca zaman sonra gelmesi de ilginç. sookie'nin olgunlaşmasını mı bekliyor imiş? anası babası satmış bu kızı da haberi yokmuş. amacı ne? ne yapacak orası belli değil. muhtemelen bill'e rakip olacak ve takılacaklar öyle.

.haliyle hızlı giriş oldu, olayları toparladılar. bir tane sağlam bir vali de getirdiler. adam ilk vampirlere karşı savaş açtı sonra ehilleştirme yolunda anlaşmalar falan yaptı. bu vampir sınıfı meselesi iyidi baştan beri, şimdi vatandaşlıktır, vergi vermektir meselelerine hafiften geçtiler ama tam sayılmaz tabi.

.şekil değiştiren hatun öldü diye gösterdiler, ölmese iyidi ya sevdiydik onu. ölmez ölmez o. esas karakterlerden biri oldu idi yavaş yavaş. geride kızı falan da kaldı şimdi, yazık...

.şerif'in bebekleri meselesine koptum, sesli koptum hatta. ilkin nasıl baba olacağım hopidik mopidik derken. bir gecede yaş atladı kızlar. baba baba diye geldiklerinde şaşırmaları üstüne kuzeninin şaşırması falan süper idi.

.jason'ın işlerine uyuz oluyorum hala, adamın sağı dolu belli değil şimdi tribini attı da gitti. vampir düşmanı desen değil, kafası güzel vurucu timden desen artık o numaralarını da görmüyoruz. adam altı sezondur karakterini oturtamadı bir türlü. eşek kadar adam halbusi.

.kurt sürüsünde işler fantezi boyutuna ulaştı. hadi ceset yemeyi falan geçtik bir de grup sekse döndüler. kurtlarda grup seks caiz midir? araştırmak lazım bir. tabi güzel görüntüler ona laf yok.

.sonuç itibari ile bill'in yeni güçleri süper. yeni karakterler iyi görünüyor. karın ağrısı konular azalacak gibi (sookie'nin aşk üçgeni meselesi). güzel bir sezon bekliyorum allahın izniyle. tabi bir de lilithlerin...

--- spoiler ---