2 Haziran 2013

Orphan Black s01e10:

Endless Forms Most Beautiful

--- spoiler ---

.fazla karıştırdılar yahu, tamam güzel bir finaldi ama karman çorman oldu kafam. şimdi entellektüel malıdır diye patentli olsalar ne olur? labratuvar insan üretti diyelim ne olacak yani? kölesi mi olacak? toptan hatalı geldi bana bu iş, nedir ne değildir sonraki kısma kaldı açıklaması. üstelik kim yapıyor bunları, bir sürü sorunun cevabı da anlaşmalarına bağlı idi. haliyle anlaşamadılar ve bir sürü gizem kaldı öyle.

.bayan s şerefsizin önde gideni imiş. biyolojik anneyi helena hemen şişlemesi ve bu sırrı söyleyemeden göçmesi bu diyarlardan fazla geldi bize. tamam bir şekilde böyle olacaktı ama neden helena öldürdü? psikopat diye hemen her şeyi yapmasına tamam diyemeyiz ki? üstelik sarah da onu vurdu. yine öldürmezler gibi geldi bana ama ölse iyidir artık. bunların hepsi şaşırtıcı işler idi tabi.

.şu gözetlemeci koca meselesinde belliydi zaten ama o anlaşmayı imzalamış idi, gözetlemeci yok denmiş idi. demek hepsi yalan imiş. madem yalan dolan niye ortaya çıkıyorlar gizli kapaklı halletsinler. madem bunların patentli ürünleri bu kızlar neden antlaşmaya ihtiyaç duyuyorlar. garip yani...

.bizim asker oğlan ile sonraki sezon kaçıştır kovalamacadır böyle bir şeye geçeceğiz. bayan s'den kirayı kurtarmacalar ve gizem çözmeceler şeklinde devam edecek anlaşılar.

.art da olaya bir şekilde dahil olup biraz çözecek meseleyi belki. çünkü bölümün başında hop tutukladılar falan derken sorguda sarah'ın tek sana güvenirim muhabbetini falan duydu. işin içinde iş olduğunu anlayıp kazmaya devam edecek gibi. tabi kim yapıyor bunları, neden yapıyor hiç biri cevaplanmadı.

.cosima hasta imiş, lezbiyen sevgilisine inandı mı şimdi? kimseye güvenmeyeceksin arkadaş ama bilemedim şimdi birlikte pek mühim kodları çözdüler ama tabi çözülebileceğini bile bile niye verdi doktor bu kodları, onu da anlamadım. sonuçta pek açıklayıcı bir sezon finali olmadı.

--- spoiler ---