7 Haziran 2013

invasion s01e22:

The Last Wave Goodbye

--- spoiler ---

.korktuğum gibi finali bağlayamamışlar, yarım kalmış. sonraki sezon olacak gibi merak uyandırarak bitirmişler. vurulan larkini suya götürür tom, ve bölüm biter. bebeği kaybedecek büyük ihtimal çünkü bedenini tamamen öldürüyor, belki bebeği de mi kopyalayacak diyeceğim ama hiç tahmin etmiyorum.

.resmen boş beleş şekilde vuruldu, kör kurşuna gitti. o kadar badireler atlattılar ama en son çat bir kurşun ile şaşırttılar. son iki bölüm akıcı idi bu anlamda ama tabi biraz abartmışlar. hele iki kişi ile kurtarmaları, en son yine iki kişi ile szurayı öldürmeleri falan hoş olmadı.

.tabi plan tam engelleyememişler, bu durumda ne değişti diye de sorarlar insana? üstelik askeriye de desteklemiyor imiş, en son helikopterler ile onlar kurtarmış oldu ama büyük yerde hibritler olabilir imiş.

.doğum yapan kadınları suya götürmeleri, ve diğer uzaylıların da ebe rolü oynamaları garip idi. ne olacak yani? her suya gireni yutacaklar mı? böyle iyi niyetli uzaylı mı olur? bir sorsun bakalım vücudumu kullandırmak istiyor muyum diye? farklı olması kötü değildir diyor, ulan daha ne kadar kötü olsun işte seni öldürüyor ve yerine geçiyor.

.ha tam yerine geçmiş saymıyorlar herhalde. biraz farklılık hissediyorlar o kadar. bilinç, beyin, anılar falan yerinde kalıyor belki ama yine de yeterli değil. neyse böyleyken böyle bir dizimiz de nihayete erdi. finali düzgün yapsalarmış yine idare eder diyeceğim ama çok kasıntı işler oluyor. arada güzel şeyler de vardı tabi. pişman değilim.

--- spoiler ---