1 Haziran 2013

hemlock grove s01e05:

Hello, Handsome

--- spoiler ---

.bir adet büyücümüz ve bir adet zombimiz oldu. büyücümüz peter'ın kuzeni. zombi de roman'ın kardeşi. tam zombi değil aslında. ölen çocukları hayata döndürecek yol bulmuşlar vakti zamanında. babası da ilk görüntüde kızını koşa koşa tesise getiriyor idi. sonuç tam başarılı olmamış ama yine de canlı...

.bu çılgın doktorumuzu daha çok göreceğiz herhalde. bir de bölüm girişinde bilime teknolojiye vurgu var idi. daha önce o reklamı tvde görmüştük ama şimdi daha öne almış oldular. bakalım işleri nasıl idare ediyorlar onu da görsek daha mutlu olacağım hala karakterler üzerinden gidiyor.

.yılanın önsezisi ile körlerin görmesini falan sağlar iken şu kahin çılgın elemanı yapmışlar. bu arada sevgili çevirmenimiz bir kulağımın arkası kaldı sikilmedik diyerek bizleri güldürmüştür. adam serbest çeviriyor ama tam karakterin o an söyleyeceği lafı söyletiyor. içine girmiş olayın. benzer şeyi american horror story'de de yapıyor idi. tebrik ederiz kendisini, güzel oluyor.

.bölümde pek fazla bir gelişme olmadı. ağır gitmesi biraz sinir bozucu ya yapacak bir şey yok. bağırsak ve büyücü kız olayından bir şey çıkmadı ya da ben anlamadım. bir ayrıntı veremedi gidip niye şaşırdı bizim oğlan bu kadar onu da anlamadım. kurt olduğunu bilmiyor muyduk zaten?

.yirminci yıl anma töreninde de roman bir karıyı hallediyor iken kendini jiletledi, oğlan arızalı baya. bu arada upir vampir demekmiş, nette öyle yazıyor.

--- spoiler ---