10 Haziran 2013

game of thrones s03e10:

Mhysa

--- spoiler ---

.evet kötü bir final oldu, zaten bir önceki bölümden belliydi. öldürecekleri adam kalmadı finale. az daha dedim john'unda mı öldürecekler ama yaşayacak gibi duruyor. normal sıradan bir bölüm için bile pek bir olay olmadı nerdeyse. hatta dedim oha çarpıcı olsun diye yoksa khaleesi'ye ilişecekler mi? ama allahtan ilişmediler.

.theon hikayesi hep gereksiz geldi bana, altyapısında da kuzeyden sorumlu bakan olarak atanan elemanın piçinin işkencesi imiş. demir adalı herkeslere kast etmişler ondan nasibini falan alıyor imiş. böyle de saçma sapan bir hikaye, üstüne kız kardeşi onu savunmaya falan gitti. tabi haliyle onu da göremedik.

.joffrey ibnesini yine tokatlamış kadar oldular. lannister babamız yine ağırlığını koydu, ağır da konuştu. her şeyin altından da kalkmış falan filan. gereken neyse yapmış.

.king slayer döndü memleketine, kız kardeşine gitti hemen. olaya gel onlar için üzülmemiz mi gerekiyor şimdi? dizideki limitler insanı şaşırtıyor gerçekten. koca sezon elemanın tekrar güneye dönüşünü izlemiş bulunduk.

.üstüne savaş mavaş demişler idi sezon başlarında, herkesler birbirlerine girmiş idi ama doğru düzgün savaş sahnesi göremedik, doğru düzgün savaş da olmadı hani. taht kavgaları derken böyle hainlik ile falan halledilmeyi mi kastetmişler ne etmişler ben çözemedim.

.üstüne kış geliyor muhabbetine yeniden dönüş, bu akyürüyenler ne kadar yavaş yürüyormuş arkadaş ilk sezonun ilk dakkkasından beri kış geliyor ama gelemedi bir türlü. bu kadar acayip işler olsun, bu kadar süper karakterler yarat sonra hikayeyi bu hale getir, insan üzülüyor. resmen prim yapsın diye kış gelmiyor gibi bir şey, neden gelmedi bunca zaman ve niye kış bir sonraki sezona kaldı bunun açıklaması var mı?

.resmen boş beleş bir sezon oldu, sonraki sezon da kış gelecekmiş akyürüyenler ile topyekün savaş olacakmış falan diye de beklemiyorum gari. ned stark olayı ile zirve yapmışlar daha fazlası yok. karakter öldürdükçe de şaşırtıcılığı düşüyor gari.

.bran niye kuzeye gidiyor? akyürüyenler ile savaşma aygıtlarını da toparlardılar daha niye gidiyorlar? arya psikopat mı olacak? sansa çocuk doğuracak mı? gibi sorular da kaldı sonraki sezona.

--- spoiler ---