26 Haziran 2013

falling skies s01e09:

Mutiny

--- spoiler ---

.bir tane uzaylı görmeden geçtiğimiz bir bölüm oldu. olaylar yine akıcı idi ama işte insanlar arası ilişkilerdir, yok efendim askerler arası ilişkiler. liderlik sorgulaması, emir komuta zinciri falan derken öyle geçti bölüm.

.koşumlu çocukların meselesi de ilginç olacak gibi ama zenci oğlan resmen mal, nesini özlüyorsun arkadaş. inşallah gelirler yakın zamanda diyor, gelince herkesi öldürmeyecekler mi? diğeri niye ispiyonlamıyor? neyse sinyal aldığını söyledi en azından ama bunu ne faydası olacak bakalım.

.tom keptın'a başkaldırdı. ilaç alıyor da kafası bulanık diye bir önceki bölümden kalan meselelerden şüphelendi. eleman ilaç almıyormuş ama yine kafası güzel. fazla asker, fazla sert karakter falan. allahtan sonunda laf dinledi de birbirlerini vurmadılar. vursalar daha saçma olurdu tabi.

.birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaptılar. topluluğu için kendini feda etmeler, bir arada kalmanın önemi gibi meseleler işte. bizim albay porter'da hakkın rahmetine kavuşmuş olabilir imiş. diğer tarafta kıyamet kopuyor, bu bölüğe az sayıda uzaylı uğruyor. masraf olmasın diye herhade hehe.

.şimsi sezon sonuna uzaylılara saldırıya koşup gitti gönüllüler. muhtemelen bir çoğu ölecek ve saldırı pek bir işe yaramayacak. bakalım son bölüm göreceğiz.

--- spoiler ---