25 Haziran 2013

falling skies s01e08:

What Hides Beneath

--- spoiler ---

.şimdiye kadar ki en iyi bölümü denebilir. bir kere uzaylı dostlarımızın iki ayaklı olduğunu gördük, grilere benzetmişler. uzun boylu ince yapılı uzaylı çizimi de grilerin bir parçası idi. bu şekilde benzerlik fena olmamış. üstüne bu elemanlar sıçrayanlar dedikleri tipleri koşum ile dönüştürüyorlar imiş. kim bilir nasıl canlılar da o kadar ayaklı oldular onu bilemiyorum ama koşum takınca sırf yönetmek değil bildiğin dönüştürmek anlamına geliyor imiş.

.kurtarılan çocuklardan koşum ile fazla alakadar olmuş iki tanesinde sıkıntı mevcut. şu zenci oğlanda zaten bir sempatizanlık var idi ama ben'in de omuriliği değişiyor gibi. sonraki bölüme bu meseleye gelecekler anlaşılan.

.fringe'den ninayı gördük. yan karakter, hatta kötü karakter bile denilebilir ama yine de bölümde var idi. geride bıraktıkları kontrol edilebilir bir insan olmuş. bu uzaylılarda tüm insanlık savaş taktiğini kullanıyorlar canım...

.pope'u kazandırmaya devam ediyorlar, eleman şimdi mekanikleri delecek bir mermi üretti. ne ara ürettiydi de muhabbetini etti bilemiyorum ama bir gösteri yaptı ve milleti etkiledi.

.diğer tarafta uzaylılar kapıya gelince bizim kızı da gördük. unuttular diyorduk ya hal adlı oğlanın sevgilisine koşum takmışlar da nina'dan bilgi almaya geliyormuş falan filan. eh yani bir hareket geldiği doğru.

.tabi bir de komutanımızın ailevi işlerine girdik biraz, karakterinde olmayan şeyleri kattılar yine ama tabi hepsinin ailesi mevcut. bir yıl önce ayrılmış olsalar da ailesinden haber olabileceği meselesinden ümit buldu amcam.

--- spoiler ---