23 Haziran 2013

Dark Matters: Twisted But True s01e05:

21 Grams, Missing Cosmonauts, Sound of Death

--- spoiler ---

.ruhun ağırlığını ölçmeyi kafaya koymuş bir doktorumuz var. bunun şaşırtıcılığı aradığını bulursun tarzında bir laf olsa gerek. milyon tane açıklaması olabilecek bir şeyi ruha yormak, bir de ağırlığını ölçmek falan çılgınlık olsa gerek. çok çılgın deneyler falan yapmamış, hatta kabul de görmemiş ama yine de adam bu şekilde açıklamış. üstelik bunu hayvanlar üzerinde de denemiş ve onlarda eksilme olmadığını görmüş. hücrelerin ölmesinin zaman aldığı şeklinde açıklama yapılıyor.

.yine rusların uzaya ilk çıktığı dönemlerde radyo yayını yapılmışmış da iki tane radyocu genç bunları duymuşmuş da, numarası ne bu olayın anlamadım. kaçak uzaya insan çıkarmışlar da insanların hayatını hiçe saymışlar falan filan mı? zaten sonradan işin başka olduğu ortaya çıkmış. öyle saçma sapan bir olay işte.

.son olay da pek çakma olmuş, durduk yere bir ses duymuş sevgili bilim insanları ve kötü hissetmeye başlamış. daha önce efsane avcılarında sıçtırtan ses diye bir şey denemişler idi. sesin insan üzerindeki etkisi, hitler silahı falan derken bunlar da benzer bir şey yapmış. çok da enteresan bir şey değil yani. yapmışlar çalışmış olmuş ama tabi öldürmüş mü? öldürmemiş mi orası muamma... yasaklanmış edilmiş öyle üstü kapatılmış bir hal almış. pek de mühim değil...

--- spoiler ---