9 Haziran 2013

Dark Matters: Twisted But True s01e04:

It's Alive!, Tripping with Uncle Sam, My Hand is Killing Me

--- spoiler ---

.son hikaye haricinde çok boş beleş idi. ilk saçma sapan bir frenkeştayn olayına girdiler. bir şey olduğu yok adam cesetlere elektrik veriyor da hareket ediyor falan. olay bu, neymiş efendim bu şekilde şov yapıyormuş da bu kalbi çalıştırmaya önayak olmuş da falan filan. bu kadar yani pek bir numarası yok idi.

.ikinci hikayede de öyle pek bir şey yok. amerikan hükümeti fransanın bir kasabasında lsd deneyi yapmışmış, millet topluca delirmiş, dört kişi ölmüş falan. cia bu işleri örtpas edeyim derken de bir doktoru otelin tekinden aşağı çakılmış. araştırmacı gazeteci amcanın teki de bunları aydınlatmış. olayın bilimi ilgilendiren kısmı da yeni bulunan maddelerin her boka kullanılmaya çalışılması imiş. insanları ikna etmek, kafalarına girmek, hafızlalarını silmek falan filan için kullanmaya çalışmışlar lsd'yi.

.son olay cidden çok acayip idi. korpus kallosum diye bir bağ varmış beyinde, bu kesilince ya da kendi kendine zarar görür ise sol el kendi başına hareket etmeye başlıyor imiş. bunu deneysel olarak epilepsi hastalarının beyinlerini keserek bulmuşlar ama ilk olay kadının tekinin sol eli uykusunda kendisini boğarken ortaya çıkmış. yaşarken bir çözüm bulamamış psikiyatristi ama ölünce beyin otopsisinde korpus kallosum kısmının zedelendiğini görmüş.

.bunun açıklamasını da sol tarafta konuşma ile ilgili kısmın daha mantıklı düşündüğü ama sağ tarafın konuşmadığı için çıldırdığı şeklindedir diye açıkladılar. çok acayip tabi iki adet kişilik olması. adam beyninin sağ lobu ile gördüğü şeye isim veremiyor. sol elini kontrol edemiyor, değişik değişik hareketler yapıyor falan. çok acayip bir mevzu idi.

--- spoiler ---