21 Haziran 2013

Blue Collar Dogs e03:

New York Police

--- spoiler ---

.new york polis departmanının köpeklerini gördük. k9 köpeklerini gördük, çoğunlukla alman kurtları ya da kırmalarını ve bir adet labrador var idi. hepsi birbirinden akıllı maşallahları var amma velakin, bir önceki bölümdeki uyuşturucu bulan köpeklere de aynı muameleyi yapıyorlar ise bunlar bağımlı oluyormuş geyiğine tam malzeme var idi.

.bomba eğitiminde dinamit tozlarını topa sürüyor ve topu bulmasını istiyor, bu şekilde bomba kokusunu bulmaya geçiyor ve top ile ödüllendiriyor. iyi güzel de koku+tat ile birlikte dinamit bağımlısı ya da işte neyi bulduruyorlar ise onun bağımlısı olurlar hakkaten. üstelik ulan dinamit de köpeğe zararlı değil mi? allahsız bunların hepsi.

.üstüne saldırı köpeklerinin silaha doğru koşması meselesi var. en azından ortağı bu konudaki çekincesini söyleyip ama onun işi bu falan dedi yani. bilemedim artık onun işi mi bu? tamam çok iyi şartlarda bakılıyor belki ama kendi mi seçmiş? insanın iyiliği için hayatlarını feda etmek falan garip tabi. ha bıraksan yine sahibi için ölür ama iş olarak ölmesi hoş değil.

.gerçek bir olay göremedik bölümde, genelde olayların hepsi tatbikat idi. bomba arama meselesinin tekinde köpeği kullanmadılar sıkıntı olmasın diye, o da iyidi aslında. köpekleri genelde seviyor gibi görünüyorlar, en azından sahipleri ile birlikte yaşıyorlar imiş. o da güzel düşünce.

.hapishane programını daha önce cesar millan'dan duyduydum sanki, güzel proje aslında. hem insan hem hayvan için. doğru şekilde yapabiliyorlar ise adamlar eğitim için hapishanedeki insanları kullanıyorlar. en azından ilk temel eğitimleri ve arama bulmaya meylettirmeler falan bu şekilde işleniyor.

--- spoiler ---