27 Mayıs 2013

Orphan Black s01e09:

Unconscious Selection

--- spoiler ---

.şimdiye kadarki en iyi bölümüydü diyebilirim. bir kere olayların daha üst bir merciden yönetildiği belli oldu. hatta bu mercide belki de kendi klonunu yapan bir tip de var. yani kızlar hep ondan türetilmiş. telefonl arkası dönük konuşan küt saçlı hatun. tabi hepsi ne ara aynı yaşa geldi orası da biraz garip. kadının daha yaşlı olması gerekirdi. yüzünü görmedik ama böyle işte.

.saçma kısımlarından biri, intihar vakası oluyor ama güvenlik kameraları izlenmiyor mu? mümkün mü bu? kanallar bile yayınlar yani. sonradan art efendi gidip güvenlik kamerası buluyor ve beth-sara olayını aydınlatıyor falan. biraz saçmaydı ya yine de tamam.

.asıl bombayı sonunda patlattılar, baştan beri bağlantı bağlantı diyorlar idi. bunlar kardeş imiş. hem de ikiz kardeş. hem klon hem ikiz kardeş. yok artık daha neler diyor insan. helena ile sarah kardeş imiş. tam da teslim edecekti falan. helena önemli falan filan da neden acaba? aynı şey sarah için de geçerli olması gerekir aslında.

.kira meselesinde de hafiften özel güç atfettiler ama bunu fantastik seviyede değil de makul açıklanabilir düzeyde yapacak gibiler. şu halde arabanın uçurduğu kıza hiç bir şey olmamış. bir iki sıyrık ile atlatmış durumda. dnaları ile oynanmış olmalı, özel bir şeyler olmalı. bakalım ne çıkacak. finalde dağıtmazlarsa gayet hoş gidiyor.

--- spoiler ---