6 Mayıs 2013

Orphan Black s01e04:

Effects of External Conditions

--- spoiler ---

.bu karakterleri canlandırmasına baya bir alışıyor insan. sanki farklı insanlar gibi olmuş gibi geliyor. bu da oyuncunun başarısı herhalde. ilk etapta yeni karakterleri görünce bir yabancılık çektiydik ama şimdi pek akıcı pek güzel oluyor gibi böyle. şimdilik esas olarak 4 karakteri canlandırıyor bir hatun.

.yeni gelen psikopat karakterimiz de kendinin orjinal diğerlerinin kopya olduğunu sanıyor imiş. biri onun aklı ile oynuyor burası da belli, son sahnede alıp götüren elemanın tüm işte parmagı var gibi. gizem üstü gizem yaptılar bu bölümde.

.üstelik işler karıştığı zaman klon olmanın faydalarından da yararlanmış gibi oldular. biri klonunun yerine polis oldu ki fark edilememesi imkansızdı aslında. kameralar falan filan ortaya çıkmaması çok saçma. ikincisi de kızını görmeye gitti diğeri yerine, allahtan kızı fark etti de saçma gelmedi.

.yine de kendi çapında iyi döndürüyorlar gibi geliyor bana, tabi güzelce derinleştirmelerini bekliyoruz konuyu yoksa tüm beklentiler boşa gider. basit bir klon hadisesi midir? fazlası mı vardır? bakalım ne çıkacak...

--- spoiler ---