7 Mayıs 2013

Night Stalkers e02:

Leopards

night of the lion belgeselini pek bir beğenmiştim. o ekibin yeni belgesel serisi imiş galiba bu. en azından aynı teknikler hatta biraz daha geliştirip gündüz termal kamerayla da çekim yapabilecek hale gelmiş teknikler ile çekim yapıyorlar. sırf bu yüzden bile ilginç görüntüler oluyor. izlenmeye değer yani, üstelik bu bölümünde müzikler de ayrı bir tatlıydı. yöreye uygun müzik yapmışlar galiba ama yine de pek güzel idi.

--- spoiler ---

.leoparları o kadar sevmiyordum ama aile yaşantılarını görünce biraz kanım ısındı. gecenin karanlığında baba geliyor, yavrular tedirgin yaklaşıyor. hafif tehditler falan derken anne geliyor ve aile saadeti, yani olabildiğince, yaşanıyor. ilk defa çekilmiş böylesi... tabi ne kadar doğru ise.

.misk kedisi mi ne? böyle bir canlıyı yakalamaya çalışıyor genç leoparımız. ağacın tepesine çıkıyor bu kedi, peşinden leopar... ince dallara geliyorlar, tehditler havada uçuşuyor. leopar yaklaşıyor ve kedi ağacın tepesinden aşağı atlıyor. çok enteresan... hop kaçıyor... leoparda zar zor iniyor ağaçtan. termal kamera olayını çok sevdim, her şeyi çok net gösteriyor resmen. modelleme gibi...

.en son olay da, avlanmış bir leoparın avını buluyorlar bekliyorlar. gece oluyor geliyor yıldızımız... sonra huzurlu huzurlu yer falan muhabbeti yaparken, bufalolar geliyor kaçırtıyor. kendinden sanıyorlar imiş. salaklara bak a..., neyse öyle koklayıp da gitmiyorlar. leoparı uzaklaştırmaya çalışıyorlar. o ara domuzlar geliyor yiyor hafiften. en son da timsah geliyor. herkes nasipleniyor yani nasıl işse artı... neyseki sonradan geliyor tekrar leopar bir ağaca bir yere ine çıka, kükreye kükreye hepsini kaçırtıyor ve mutlu son.

.ha bu arada arada hop diye eli silahlı adamları yakalıyorlar. kaçak avcı denen orospu çocuklarını o ara görüyoruz. tabi leoparları izinle de avlayabiliyorlar. her türlü insan avcısının allah bin bir türlü belasını versin diyerek uzaklaşıyoruz. hehe adamlar da nasıl topukluyor silahı termal kamerasıylan görünce...

--- spoiler ---