29 Mayıs 2013

hemlock grove s01e01:

Jellyfish in the Sky

izlenir gibi duruyor. bir american horror story değil tabi ama yine de fena görünmüyor. gizemli işler daha ağır basacak gibi, bilim kurgu düzeyi hakkında fikrim oluşmadı henüz ama fantastiğe bağlayacak gibiler. gizemli türde canlılar olduğu anlaşılıyor ama tabi kökeni önemli bunun. müziklerimiz pek tatlılar, tiplerimizin büyük kısmı hoş. tanıdık yüzler var. x-men'den hatun. battlestar galactica'dan şef abimiz gibi. hafif ağırdan başlattılar, bir de okuldur lisedir geyiği olacak gibi, bunlar sıkıntı yaratabilir gibi. bakalım artık.

bitirdikten sonra ek: final kötü, son bir kaç bölüm de iyi değil. zaten oraya gelene kadar beklenti ile geliyor insan. çok saçmalamışlar, diziyi tavsiye etmem.

--- spoiler ---

.en başında kurtadam olayını açmaları garip oldu tabi. çingenelerin diğerlerine dediği özel isim de neymiş onu bilemedim. herkes birbirini suçluyor gibi görünüyor şimdilik. ne olduklarını bilmiyor mu demişti? bu zengin tip oğlan çocuğu ne olduğunun farkında değil herhalde. bilemedim artık. kız kardeşi de frenkeştayn tarzı. arızalı bir aile oldukları belli. ana zaten esas kötü karakteri her filmin.

.ağır polisiye olayı ile başlamadı diyelim. en azından asıl karakterler olayı soruşturan tipler değil gibi. tabi kendi çapında soruşturmaya başladı bizim çingen oğlan ama iş bu noktada gizemleri çözmeye gidecek gibi görünüyor.

.varlıklı aile pennsylvania gibi bir yerde acayip deneyler falan yapıyor herhalde. benim anladığım gizem budur. bir fabrikaları neyin bir şey var. bir tane çılgın bilim insanı var. öyle takılıyorlar gibi.

.taraflardan biri çingen, diğeri zengin böyle de bir vurgu yapmışlar gibi. o romancı kız kimin kızıdır bilemedim ama esas karakterden olup olmayacağı bile belli değil. ergen dizisine döndürmesinler de başka bir şey istemiyorum.

.kurtadam mıdır, nedir artık görebilecek miyiz bakalım? bir de herkes devamlı esrardır, maddedir, sigaradır. ölmüş bu amerikan aileleri arkadaş. en hafifi bira yani o derece. gelecek bunlara kaldıysa işimiz var hehe.

.bu arada şu işaret parmağı ile orta parmağı aynı boy olursa kurtadam olursun olayı neydi öyle, garip bir mevzu vardır aslı astarı ya bilemedim. tabi tam doğru anladım mı bilemiyorum ama böyle bir şeydi herhalde.

--- spoiler ---