13 Mayıs 2013

game of thrones s03e07:

The Bear and the Maiden Fair

--- spoiler ---

.sir jaime diyerek gönlünü mü çaldı anlamadım. adam ayı iş üzerindeyken araya falan atladı. bu kadar zaten ned amcanın  başına gelenlerden sorumlu zatı, yani büyük ölçüde diyelim, yücelttikçe yüceltiyorlar. hem kuzey neden bu kadar bölünmüş o da garip geliyor insana. sezon sonunda kurtulacak herhalde... 

.tabi bölüm yine orta karar idi. büyük beklentiler olunca insan böyle kalıyor. neydi bu çıplaklık arkadaş, son bölümlerde unuttuk az yaptık biraz basalım cıbıl karıları mı demişler anlamadım. ilk robb'un mahremine girdik. hamile imiş kraliçesi. hoş falan filan ama masa başı sohbetten yatak başı sohbete geçmiş gibi olduk. üstelik savaş tasarlar iken eleman karı yanında çıplak, öyle savaştan hayır mı gelir? hiç sevabını alamaz.

.diğer tarafta bütün sezon boyunca işkence edilen theon ibnesi var. adama hala işkence ediliyor, türlü çeşitli saçma sapan. altından bir şey çıkacak mı? yoksa sadece deneysel mi çalışıyor bunlar? çözemedim valla... niye bu kadar uzadı, iyi bir şey çıksa bari altından.

.baba lannister yine karizmayı koydu gitti. sahneler hoş idi ama yine de tabi bir şeye yol açmayacak gibiydi. khaleesi'nin durumlarından endişe ediyormuş falan da endişe etmesine gerek yok herhalde daha bir sekiz sezon gelemez o bu taraflara. doğu toplumundaki köleliği ortadan kaldırmak ile meşgul. her tarafta kölelik yok mudur? neden doğudakilerin zincirleri vurgulanıyor o da garip geliyor insana.

.john snow ile yavuklusu arasındaki muhabbetler de pek tatlı da nereye kadar öyle gidecek bakalım, tabi devamlı hani bir şeyler olacak hepsi yolda. bunlar kuzeye saldırma niyetinde, öbürleri batıya geliyor. kuzeydekiler güçlerini birleştirip güneye yol alıyor falan ama kimse bir yere ulaşamıyor. adamların savaş alanında hayat geçirmek dedikleri bu olsa gerek herhalde. hayat kadar yavaş akıyor.

.allahtan ejderhaları biraz daha görebildik, arz-ı endam etsinler o iyi. o sahnelerdeki muhabbetler de iyidi. khaleesi'nin tavırlarına hastayız, tabi sonunda başına bir şey gelmese bari.

--- spoiler ---