6 Mayıs 2013

game of thrones s03e06:

The Climb

--- spoiler ---

.sıkıldım izlerken... özellikle şu krallıkların tanıtımı için bir ek bölüm falan yapmalılarmış. araştırıp mı öğreneceğiz arkadaşım. nedir yani? girişte maketi falan tamam da ne bileyim kim kimdir?  hem yeni tipler katılıyor, olaylar oluyor üstüne senelik aralar giriyor falan.

.izleyici dostu olmak lazım, şimdi robb'un evlenmesi gereken kız kim idi? dayısı kimle evlenmeye zorunlu oldu? hiç gördük mü bu tipleri? bilemedim. en azında böyle çok ağırdan bir süreç yaşanmış oldu.

.aslında toptan ağırdan bir süreç idi, duvara tırmanma haricinde hareket yoktu. orası da pek hareketli sayılmaz. hele yeni bir tırmanma filmi izledikten sonra çok yavan geldi. üstelik sevgili john snow'umuzun da ölmeyeceği besbelli idi... daha değil en azından. öldüreceklerse de düzgün öldürsünler. doğru düzgün karakter kalmadı öldüre öldüre. yavaş öldürsünler. tabi işin kötüsü ned stark ölmese böyle hatırlanır mıydı? orası da var ya neyse işte hayat böyle demek.

.keltoş ile serçeparmak arasında olan karıya olmuş, o karakteri de öldürdüler. salak oğlan kralın değişik fantezileri var. nine bunu görse kızını verir mi bilemedim. neyse o da eşcinsel oğlunu kral muhafızı olmasın diye bizim cersei'ye vermeyi kabul etti. baba lannister hakkaten baba, bu mevzuyu ağırdan devam ettirmiş oldular.

.daha düğün falan yapacaklarsa işimiz var gerçekten. diğer tarafta tek olay kingslayer'ın güneye götürülecek olması herhalde. eleman para karşılığında satacak gibi görünüyor. neden kuzey bu kadar başına buyruk arkadaş diyesim geliyor ya adam bütün sezon savaş esiri olarak kaldı, kurtulsun artık. eli de gitti ya çözerler herhalde o mevzuyu. ölse de üzülmem o da var. her ne kadar empatik yaptılarsa da yemezler yani.

.bir diğer önemli olabilecek gelişme de Baratheon ailesinin piçi demirci arkadaşın ışığın rahibesi tarafından alınmış olması. kral kanı lazım diyorlar idi ya, bu oğlanın kanını kullanacak herhalde. çocuk mu yapacak nedir? bu ışığın tanrısı olayı pek enteresan şeylere gebe gibi ya, herhalde oraya bağlamazlar olayı.

.bölümün en kötü tarafı, khaleesi'yi görememiş olmamızdır, yine unuttular. geçen bölüm gibi ucundan azcık gösterseler iyidi ya olmadı. nasip diğer bölümedir hehalde. geçen sezonda bir gösterip bir göstermiyorlardı sanki.

--- spoiler ---