25 Mayıs 2013

Dark Matters: Twisted But True s02e11:

Pavlov's Children, Raining Aliens, Glow Girls

--- spoiler ---

.güzel bir bölüm idi. pavlov'un çocukları ile başladılar. asistanlarından biri çocuklar üzerinde deney yapmış. köpekler gibi tepkiler veriyormuş insanlar ama dahası da varmış. tabi bölümde çocuklara ne olduğu belirsiz falan diyor da pek bir şey olacak bir deney değilimiş gibi geldi bana. sonunda da bir sürü konuya faydası olmuş. tabi reklamlarda buna dikkat ediyorlar gibi bir vurgulu laf ile bitirdiler ya, ne yapsınlar başka? üstelik ne kadar şartlı refleksleri kontrol edebiliriz meselesi de güzel bir mesele idi.

.ikinci olayda daha da ilginç bir olay, hindistan'da karela diye bir bölgede 2001 yılı temmuz-eylül ayları arasında kırmızı yağmur yağmış. gökten kan yağıyor demişler, yarasalar patlıyor falan demişler. yerel bilim insanları araştırma yapmış. ekstremofil gibi tepkiler veriyor imiş ama bilineni yüz küsür dereceye kadar dayanıyor imiş. bu hücre gibi yapılar 300 derecede çoğalıyorlar imiş. üstelik dna'da bulamıyor yerel bilim insanları.

.ingiltereye gidiyor konu, dna izlerine rastlandığını söylüyorlar. bir de tam ısısında test yapmıyorlar falan ama konu öyle belirsiz kalıyor. bir sonuca bağlanmaması ilginç. teorilerden biri göktaşı ile gelmiş uzaylı organizmalar olduğu imiş. böyle filmler diziler var tabi, neden olmasın diyor insan. üzerimize devamlı uzaylı yağıyor diyor adam. güzel de diyor ya nasıl kanıtlanamıyor ya da bilinemiyor ben o kısmı anlamıyorum bir türlü.

.son olay, içler acısı mal amerikanın işleri yine. önce cephede karanlıkta parıldayan saat olsun diye bir şey yapıyorlar sonra her şeye bulaşıyor. radyum boyama işi yapan kızlar radyasyondan patır patır ölüyorlar falan. ilk doktora rüşvet veriyorlar, davayı falan engelliyorlar. derken ortaya çıkıyor davayı kazanıyor kızlar ama ölüyorlar. böyle de saçma sapan bir olay cidden. kadınların çenelerini düşürüyor imiş de buna güldüm acı acı.

--- spoiler ---