12 Nisan 2013

dogtown s02e01:

New Beginnings

köpekle ilgili belgesel serisi, nat geo tv'den. ucundan gördüydüm bu eğitmen arkadaşı, bir cesar değil ama toptan elemanlar iyi niyet timasli gibi. standart barınak gibi çalışmıyorlar. uyutulma diye bir olay yapmıyorlar. muhtaç hayvanlara yardım eden bir tesis kurmuşlar, sahiplendirmeye çalışıyorlar olmazsa da bakıyorlar. tebrik ettik kendilerini...

bölüm listesi çok hatalı, imdbde wiki de hepsi hatalı görünüyor. şurdaki adreste yazan bölümlere göre etiketliyorum.

--- spoiler ---

.üç adet muhtaç yavrucak var. biri iskoç terrier'ı kafeslerde kalmış. denge sorunu yaşıyor korkak. diğeri terrier kırması saldırgan bir tip, sonuncusuna da araba çarpmış ayağı kesiliyor.

.ameliyatı falan gösteriyorlar hafiften de allahtan sansürlemişler ayağı çıkardıkları sahneyi. veteriner de kendi başında çok para kazanabilecekken hayrına iş yapıyor gibi bir durumdaymış. garip adamlar tabi... ha öyle midir değil midir bilmem ama yine de tebrik ettik kendisini.

.müdüremiz asıl olayın sorumlu kişiliği galiba, her yerden çıkıyor. hafiften sıkıntıları olan bir tip gibi. bizzat ilgileniyor hayvanlarla... iskoç terrierine koruyucu annelik yapıp yuva buldu ve üstüne bir de vedalaşır iken ağladı. çılgın bu insanlar, psikolojilerini anlayabiliyorum ama hayatı köpekler adamak fikrine bakınca inanılmaz geliyor...

.eğitmenimiz dokuz senedir buralarda çalışıyor imiş. ilk şöför müymüş? amele miymiş neymiş bilemedim. sertifikası yetkinliği elbette vardır ama cesar ile karşılaştırınca pek konuya hakim değilmiş gibi geliyor insana. pek fazla bir şey de çözmüş gibi de gelmedi. devamlı ödülle eğitiyor üstelik. tabi yine de tebrik ederiz kendisini.

.sonuç: ayağı kesilen köpekte bir problem olmadı, sahiplenildi. mutlu mesut... iskoç terrier'ı yine iskoç terrier hastası bir aileye gitti, mutlu mesut. saldırgan terrier'e ne olduğunu açıklamadılar. eğitmen çok sevmişti alsın götürsün diyoruz :-)

--- spoiler ---