28 Nisan 2013

Dark Matters: Twisted But True s02e05:

Postively Poisonous, Beauty and Brains, Medusa's Heroin

--- spoiler ---

.ilginç iki olayı vardı bu bölüm, fena değildi yani. ilk olayı birinci dünya savaşında klor gazı falan da yapan bir kimyagerin öyküsü idi. adam savşatan önce insanları beslemek için gübre yapacak amanyok falan buluyor ama savaş çıkınca vatansever olarak bir sürü gaz buluyor, bir sürü gaz uygulamasında bulunuyor. karısı bu yüzden intihar ediyor. naziler gelince de yahudi olduğu için kaçıyor sonunda. böyle de garip bir olay. nobel falan bile almış amonyak yüzünden ya o fena. herkes kimyasal silah kullanmış tabi o da var.

.heykel insan hikayesinde pek bir şey yok idi. hala perkinson hastalarına çare de bulunmadığı için bu tedavinin bir işe yaramadığı söylenebilir. ha aldıkları eroin yüzünden perkinson gibi belirti göstermeleri falan ilginç sayılabilir tabi.

.son olayda bölümün sonuna kadar izleyiciler bile güzel aktristimizi ciddiye almıyor ama cidden kadın buluş yapmış. cep telefonu ya da wifi vs'nin paylaşımlı kod mudur nedir öyle bir şeyini bulmuş. belki ön ayak olmaktır da abartmışlardır bilmiyorum ama ucundan bile bir şey bulmuş olsa çok enteresan. allahın aktristi, hobi olarak güdümlü füze sistemi geliştiriyor falan. çılgınlık... ordu da o dönem dikkate almamış zaten ama sonra işe yaradığı ortaya çıkmış.

--- spoiler ---