10 Nisan 2013

Ancient Aliens s04e06:

The Mystery of Puma Punku

--- spoiler ---

.yine taş kaldırmalı, gizemli olduğu söylenen bir bölüm. uzaylılar geliyor ve taşları şekillendiriyor. yanlarında malzeme olmadığı için bunu yapıyor... kendi içinde tutarlı gibi olsa da hiç mi malzeme yok? niye her tarafta taşları şekillendirmişler. 100 tonluk taşlar diyor, öbür tarafta da benzer ağırlıklar var.

.hepsini uzaylılar mı yapmış? işleri güçleri yokmuymuş bu kadar taşla uğraşırken? puma punku'nun özelliği tümden uzaylıların kurduğu bir yer olması imiş. h şeklinde bloklar var. yok menteşedir yok pisttir. ulan hiç birine benzemiyor amma zorluyorlar. bir kere ne dedikleri gibi olsa h'nin içindeki şekil ne? ne işe yarıyor? menteşenin de pistin de altında kalacak motif mi yapmışlar? çok saçma...

.neyse rencide etmek istemiyorum şimdi dik saçlı fazla bronz arkadaşımı ama onu da uzaylılar kaçırmış gibi, ya da tez zamanda kaçırırlar haberi olsun. 

.bir de yok 15 bin yıl önce falan, vakit bilinmiyor diyorlar ama böyle söyleyip duruyorlar. yok efendim ağaç yokmuş. lan o dönem vardır ağaç? o dönem dağlar daha kısadır, deniz daha yüksektir. vardır bir etkisi, tamam uzaylı olsa daha şekil olur ama abartmayın be arkadaş.

.en ilginç kısmı sümerlilere ait bir yazının güney amerikada çıkıyor olması. bolivya mıydı neydi? bir çanak var üstünde çivi yazısı falan. o vakitte oralara nasıl gelmiş bunu güzelce açıklasalar tüm bölüm laga luga yapacakları yere daha iyi olurmuş.

--- spoiler ---