3 Nisan 2013

Africa e03:

congo

--- spoiler ---

.aslansız bir bölüm düşünemiyoruz tabi. yağmur ormanlarına geçince; kuşlar, böcükler, çicekler göreceğimizi tahmin ettik. orman fili ve şempanzenin olayı için çok uğraşmışlar bunu da son kısımda gördük.

.görüntüler güzel idi, anne pitonun olayı ilginç idi. fillerin çiftleşmesi değişik tabi... kendilerine alan açmışlar ormanın ortasında. gelip alem falan yapıyorlar imiş. testosteron patlaması yaşadıkları için yanaklarında bir şişlik oluyordu galiba. garip işler.

.bir çeşit kurbağanın olayı da enteresan idi. en azından güzel çekmişler hayli... önce saklana saklana ilerliyor ağaç tepesine. en üstte olmak için diğer erkekler ile itekleşiyor. sonra da şarkısını söylüyor. dişi geliyor çiftleşme süreci acayip. yumurtalama dölleme ve ağaç yaprağını yuva olarak ayarlama aynı zamanda oluyor gibi. sonra yağmurlarla larvalar kurbağalara ordan da alttaki su birikintisine geçiyor.

.hiç mi doğru düzgün avcı yok yağmur ormanlarında orası garip. hadi aslanı geçtim doğru düzgün av hikayesi göstermediler. belki sıkılmışlardır bilemedim ama düzgün bir avcı gerekiyor yağmur ormanlarına... 

--- spoiler ---