20 Mart 2013

the walking dead s03e14:

Prey

--- spoiler ---

.sezon finaline iki bölüm kala yine sıfıra sıfır elde var sıfır bir bölüm. pek bir şey olmadı, esas kadrodan ricki bir kaç saniye gördük. kasabada işler karıştı falan bu yani, bu kadar zaman şimdi mi olmaya başladı diye de sormak lazım.

.mesela bir diyor zombilerin içinde insan kalıntısı olduğuna inanıyor musun? -evet. o halde o benim kızım idi. diğer tarafta zombileri eğlenceye, güvenliğe öylesine öldürmeye, vahşice öldürmeye, mümkün olsa etinden sütünden yararlanacak halde kullanıyorlar. tamam sosyapatsın da herkes mi sosyapat?

.geçen bölümlerde de hapsane ile kasaba arasında gidiş geliş oldu, hiç biri bu kadar uzun sürmemişti. tamam gerilimli kovalamaca yapmışlar son anda da yakaladı falan ama arkadaş, bir araba araklamak bu kadar mı zor? ne bileyim atı katırı bir şeyleri yok muydu? ancak kaçtı belki ama eğer mümkün yapılmak istense yapılır idi.

.aksine silahları toplamak, beylik silahını bile almak o kadar tehlikeli bir ortamda, ahanda dedim bu hem öldürmesin, hem kaçış aşamasında sıkıntı çıkmasın diye yapıyorlar... öyle de oldu, bölüm sonuna kadar kovala. tam kurtuldu de, hop yakalansın ve koca bölüm hiç bir şey olmasın.

.sonradan katılan dört kişi ve bizim doktor kılıklı gözlüklü ihanet edecek gibi, savaşın seyrini mi değiştirecekler? yoksa vali bunları öncesinde mi harcayacak böyle muhabbetler döndü işte.

--- spoiler ---