24 Mart 2013

spartacus blood and sand s03e08:

Separate Paths

--- spoiler ---

.adamlar kaç bölümlük aksiyonu boşalttı bir bölümde anlamadım. izlemesi hoş oldu, itirazım yok ama şu veledin yaptıklarına uyuz olmamak elde değil. bir tek sezara yaptıklarına güldüm o da oha lan ne oluyoruz gülüşü idi. haşmetli crixus'u bu velet nasıl öldürdü? üzdü bu olay beni, sezarın elinden ölse daha iyi olurdu. ha arkadan geldi karıştı yine sinsi pezevenk ama ne olursa olsun o velet haricinde biri olaydı iyidi.

.agron da bile bile lades dedi. ölüme gitti, oğlanını geride bıraktı. çok duygulu sözler ettiler. erkekler de sever tarzı bir his oluşturdular ama sanki bir ihtimal büyük yara almadı da kendine gelecek gibi geldi bana. neresi kesildi göremedim tam, savaştan sonra da toparlayıp kafaları kesmiyorlarsa ufak da olsa bir ihtimal, öldürmeyen allah öldürmez diyorum.

.eğer güçlerini ayırmasalar böyle olur muydu? tarihte olay bu şekilde mi gerçekleşmiş? bu kısımları bilemedim ama düşününce biz savaştan başka bir şey bilmezyük o halde romayı titretelim gibi bir mantık çok iddialı geliyor insana. heleki madem arkamızdan gelirler hep, özgür olamayız. özgür olmak için romayı yenmeliyiz gibi bir düşünce varsa. sen toprak alırsın devletini kurarsın, sonra romayı yenip tam özgür olursun diyememiş mi kimsecikler? naevia'nın gazı, devamlı birbirlerinin gazı sanki fena gaza gelmişler de bok yoluna gitmişler gibi. tabi tarihe adlarını kazımışlar orası ayrı.

.olayın tarihini bilsek daha iyimiş dedim ama hikayenin nasıl sona erdiğini bilmek gibi şimdi, neyse bitince bakarız artık. spartacus'ün de toplam iki bölümü kaldı. dördüncü sezonu yok diye biliyorum. nasip kısmet tabi.

--- spoiler ---