24 Mart 2013

Dark Matters: Twisted But True s02e07:

Tuskegee STD, Do You See What I See?, Cold War, Cold Case

--- spoiler ---

.olaylar pek ilginç idi bu bölümde. ilk olay bir frengi vakası, zencilere frengi olduklarını saklayarak deney yapıyorlar hem de 40 yıl... daha sonra bill özür bile diliyor bunlardan. penisilin midir nedir, tedavisi bulunduğu halde bunlardan tedaviyi saklayarak deneye devam etmeleri çok acayip gerçekten. komplo teorisi tarzında bir belgesel mi bu onu da tam anlayamadım ama ikna edici konuşuyorlar.

.ikinci olay komik denebilecek bir olay. fransız bilim insanlarının milli duygularının kabarması ile madara olmaları ile ilgili. bir tane bilim adamı yeni bir ışın buldum diye ortaya çıkıyor adını bile koyuyor. n ışını... ama direkt bakınca görünmüyor, gözünün yanı ile bakınca görünüyor falan. 100 tane fransız bilim insanı da bunu teyit ediyor, üstüne makaleler yazılıyor falan ama derken bir amerikalı ya da ingiliz artık neyse gelip bunları doğrulayayım derken, yaptığı testler ile yanlış olduğunu ispat ediyorlar. komedi yani resmen.

.son olay daha önce ancient aliens s03e10'a konu olmuş bir olay. rusyanın yaklaşmayın lan buraya dağlarına giden ve ölen dokuz gencin durumu. uzaylı meselesini sadece bir cümlede geçiriyor olmaları. her serinin kendine göre takıldığı izlenimi bıraktı bende. bir de tabi komplocu kafasıyla bakıyorlar herhalde. bunlar da rusların gizli silah denemesi olduğu, gök yüzünde görünen ışıkların da buna dalalet ettiği ve bu yüzden dönemin iktidarı tarafından olayların örtpas edildiğinden falan bahsediyorlar. hepsi ilginç tabi. ha patlma şiddeti ya da ne bileyim gaz şişmesi ile insanın dili kopar mı? biraz zorlama gibi açıklamaların hepsi bilemedim.

--- spoiler ---