6 Şubat 2013

when we left earth the nasa missions e06:

Home in Space

--- spoiler ---

.bir bölüm daha görünüyor ya bilmem ne special'i neyse kalsın artık o da. baydı iyice çünkü. hadi son bölüm toparlardılar falan iyi hoş da ne bileyim bir kere kennedy benim başkanım mı lan? insanlık adına mı konuşuyor afedersin?

.neyse ilk sıçtıkları hubble teleskobu muhabbetini onardılar. bu sefer de dünyanın en pahalı , en sofistike onarma işini yapmış oldular. vay anasını adamlar hatalarını bile güzel pazarlıyorlar desene. en azından dersler çıkartıyorlar falan derken...

.columbia uzay mekiği dünyaya dönerken parçalanıyor ve ölüyor herkes, kalkışta hava köpüğü müdür nedir öyle bir şey dikkatlerini çekiyor ama önemli değildir diyorlar sonra da kanat kısmında delik açmış haberleri yok, girerken parçalanıyor falan. wiki'de yanlış açı ile girdiğinden parçalandı demiş ama belgeselde nasa'nın araştırmasında foam neyse artık neden oymuş diye söylediler. kim yalan diyorsa bilemedim artık.

.bir de soğuk savaş falan bitmiş, ruslarla birlikte uluslararası uzay istasyonu falan kuruyorlar. ikinci kısmı da buydu. zaten mekik de bu istasyonda testler yapan saçma sapan bilim insanlarından oluşuyor idi. bir de israilli varmış. neyse öyle işte.

.yaptıkları süper işler ama bu şekilde belgeselleştirmek mallık olmuş, vatan millet sakarya diye uzay programı yapmışlar, rekabet etmişler, neyi başaracakları konusunda gaza gelmişler yapmışlar. öyle saf ilim bilim ile ilerlemiyor demek işler belki...

--- spoiler ---