23 Şubat 2013

spartacus blood and sand s03e04:

Decimation

--- spoiler ---

.izlerken sıkıldım hafiften. ağırlaştırdılar iyice, devamlı emir sorgulamalar, erzak yetersiz diye yakınmalar falan derken işler karıştı iyice. ganikus ile başlamış gibi oldu ya ganikus reisden daha akıllıca hamleler beklerdik. ismini onurlandırmak için kalan romalıları da kuşbaşı yaptılar.

.üstelik sinsi sakallı eleman sezar da saçmaladı sanki. ilk kadına üzüldü falan ki öyle bir tip değil gibi geldiydi bana, neyse sonra da kalan romalıları da sırf araya nifak sokmak için öldürülmesine ön ayak oldu. güven kazanmaca falan derken böyle mi hem? diğer tarafta kalmış oldu. saçma oldu bence. üstelik ulan hangi köleye kasığa damga vurulur? var mı böyle bir şey a...?

.crixus iyice karısının gazına geliyor, gözler görmüyor bir şeyi saçmalıyorlar. spartacus'e bile çakacak utanmasa. yolları ayrılmaz herhalde. baştan beri rakipler idi, görüş ayrılıkları falan vardı da böylesi olmaz herhalde. neyse nasip bakalım.

.komutanımız ve oğlu ve oğlunun aşığı kompozisyonunda da bir noktaya geldik gibi. aşığını yamulttu ve öldürdü. en azından taş çekmeye oğlunu da göndermesi iyi idi. delikanlı kötü karakter kattılar desek yeridir. hem yüce bir kumandan hem de aşk adamı.

.sekis sahnelerimiz de bu sefer hafiften "aşk yapma" sahnesi gibiydi. fazla sert bir şey yok idi. sevgili eşcinsel kardeşlere yönelik de pek bir şey yapmadılar bu sefer. sessiz çoğunların sesi olarak sesi duymuş gibiler hehe.

--- spoiler ---