26 Şubat 2013

how the universe works s02e02:

Megastorms

--- spoiler ---

.yine tekrar etmek gibi olmasın ama konu tekrar idi, görüntüler fena değildi. venüs hakkında ilginç bilgiler vardı giriş kısmında. atmosfer basıncı dünyanın yüz katı imiş mesela. alt kısmında durmak pek mümkün değil iken bulutlarında canlılık olabilir dediler ilk. sonra canlılık karadan havaya geçti dediler ya nasip bakalım oraya bir sonda gönderememişler mi o da garip.

.daha kıçımızın dibinden habersiz durumdayız o insanı üzüyor. bir tane kasini midir nedir, onun çektiği iki foto ile milyon tane teori üretiyorlar. bir iki sonda falan o kadar. hepsini tek başına amerika-nasa yapıyor herhalde yine çok ama insanlık için ufak hakkatten, ne ara yıldızlara açılacak bu insanlık. biz göremeyeceğiz.

.kalan kısmında fırtınalar meselesi üzerinden bir bakış izledik. jüpiterin dinmeyen kırmızı gözü, satürnün şimşekleri, neptünün çılgınlığı falan sırayla yine geçtiler üzerinden işte. çok fazladan bir bilgi yoktu. en sonada süpernova fırtınası, gaz ve toz bulutları ve gezegenlerin oluşumu gibi bir şey sıkıştırıp bitirdiler bölümü.

.Hüseyin Sarmaşık beyefendiye ve eşine de buradan kucak dolusu sevgiler. ilk sezona da böyle not düşüyor muydu bilmiyorum ama komik geliyor. eline sağlık yine de uğraşıyor tabi. eksik bildirimi yapayım diye düşündüm, sonra salla dedim. sağolsun devam etsin tam gaz.

--- spoiler ---