6 Ocak 2013

when we left earth the nasa missions e02:

Friends and Rivals

--- spoiler ---

.adamlar peynir ekmek gibi adam göndermiş uzaya. ufak tefek bir sürü şeyi tek tek test etmişler. pek kolay olmamış yani, gemini diye yeni bir astronot tayfasını toparladılar. içlerinde neil abimiz de var. bunlar aya gidiş için gereken aşamaları tek tek test ettiler.

.tabi testin ortasında rusların yine bunları yendiği haberini aldık. amerikalılardan önce uzayda yürüyen ilk insan onlar olmuş. isim falan vermediler bu sefer niyeyse. neyse bu elemanlar, iki kişilik görev, aya gidip gelecek kadar zaman uzayda kalmak, kenetlenme, birlikte uçma, yakınlaşma falan filan gibi bir sürü şeyi test ettiler.

.bir seferinde elemanlar dünyanın altlarında döndüğünü unutup iniş yerlerini kaçırdı. uzay yürüyüşü ardından eva ile uzayda iş güç yapabilme testinde baya bir eleman başarısız oldu. takla atıp durdular yapamadılar falan. yeni antreman ve daha iyileştirilmiş koşul ile amcanın teki başarabildi ancak. 

.bu süreç başlamadan önce de bolca füze patlattılar, başarısızlıklarından ders mi çıkartmış emmiler anlamadım ama astronotlar bildiğin rockstar gibi takılıyorlar. görevden sonra meydanlara çıkmalar selamlamalar falan çok acayip. adamların geçirdiği dönem pek acayip imiş. biraz tabi rus rekabeti ile de ilgili, diğer taraftan bir deneme içine sıkıştırdıkları füze takibi muhabbeti de ilginç idi. yörüngeden bombalama meselesi üzerine kafa patlatmışlardı galiba. öyle bir şeyler oldu işte. 

.yine de bu seriden pek feyz alamıyorum. adamlar amerikan propagandası yapıyor arkadaş. tamam çok ileriler ta 60'lı yıllarda olayları aşmışlar. o zamanın teknolojisi ile neler yapmış etmişler amma velakin yine de biraz daha bilimsel bilgi verebilirlermiş. böyle devamlı aynı muhabbetleri göstereceklerine...

--- spoiler ---