28 Ocak 2013

threshold s01e03:

Blood of the Children

--- spoiler ---

.çeviride baya bir sıkıntı var sanırım. anlamadığım yerler var, hızlı geçilen yerler var üstüne mesela "indir onu" gibi bir manayı "onu çıkart" gibi bir şekilde çevirmiş. ne bileyim karışık yerleri kulaktan çıkartamıyorum ama anlaşılmayan yerleri buna bağlamak için yeter sebep.

.denizin ortasında olay gerçekleştiği sırada bir uçak içersinde bir askeri okul öğrencisi de bundan etkilenmiş. nasıl etkilenmiş o kısmı anlamadım. ergenler neden etkilenmemiş? onlar bağışıklık geliştirebiliyorlar imiş. bir yayın almış ve onu çevresindekilere yaymış.

.askeri okul olduğu için fazla yayamamış, yaymak için de yollar arar iken bunlar hemen olayların üstüne binip halletiler meseleyi. fare deneyini anlamadım mesela, çünkü zaten hayanlara bulaştığını sese tepki verdiğini söylemişler idi. şimdi bağışık diye not aldı. bir hata olmalı. neyse öyle işte.

.vampire diaries'ten cereminin velet halini gördük, komik geldi. üstüne geçen bölümde dediğim, lan neden bu kadar az insan falan muhabbetine cevap da verdiler. global bir kaos yaratmamak için sınırlı tutuyorlarmış o yüzden meslek tanımını genişletmeleri gerekiyor imiş. hepsi hem uzman, hem avcı, hem toplayıcı hem şöyle hem böyle olacak yani.

--- spoiler ---