26 Ocak 2013

threshold s01e01:

Trees Made of Glass: Part 1

dizi rezervlerimiz azaldı. aralar belimizi büktü, üstüne devam edenler final yapmaya başladı. kalanlar başlar ama bu arada yeni dizilere başlamakta bir sakınca yoktur herhalde. uzaylı gizemli, dünyaya bir haller olmalı bir dizi gibi duruyor şu haliyle. girişi güzel yaptılar şu an ancak ona göre değerlendirebilirim ama devamı ne kadar kötü olabilir ki? konu zaten ilgi çekici.

üstüne tipler de yerli yerinde olmuş, bir fizikçi malını beğenmedim gerisi zaten tanıdık elemanlar. biri game of thrones'dan imp, diğeri star trek'den data. esas kızımız bilindik, askerimiz idare eder.

izledikten sonra  not: 13 bölüm sonunda hikaye yarım kalıyor. yarım yamalak bir bitiş olmuş ama yine de pişman değilim izlediğim için.

--- spoiler ---

.gemi üzerinde başladı, tanımlanamayan bir cisim çıktı piyasaya, aletler sapıttı. derken mürettabat boku yemiş ama bunu araştırma ekibi geldiği zaman görebildik. tabi mevzu burada bitmedi. ilk bölüm ekibin kuruluşu ile başladı denebilir.

.ne yapılabileceği hakkında tez yazmış bir bilim kadınının başkanlığında araştırma ekibi toplandı. bir biyolog (data) diyelim, bir matematikçi, dil bilimci (imp), fizikçi ve bir asker. gemiye geri döndüler olayları anlamaya falan çalıştılar.

.tabi 13 bölüm sonunda inşallah açıklıyorlardır diyelim çünkü dizi tamamlanmamış, en azından sezon finali falan yapmışlardır herhalde.

.şimdilik açıklanan, dünya dışı bir yaşam formu (çoklu boyut saçma ya neyse öyle bir şey) geldiği ve bir anlamda dünya üzerindeki canlıların dnalarını değiştirdiği şeklinde bir şey. fraktal olayı da acayip aslında, eğer güzel açıklarlarsa baya şumüllü bir fikir. bakalım artık. en son rüyasının yarısında uyanıp, tekrar bir gerilim şoklaması ile kestiler, part 2'ye geçeceğiz inşallah da "seed" etmiyor pezevenkler.

--- spoiler ---