1 Ocak 2013

the lost room e01:

the key

altı bölümlük bir mini dizimiz hayırlı olsun, fena başlamadılar. 2006 yapımı imiş, biraz bütçeler sınırlı gibi ya da o zamanın tekniği mi yetersiz bilmiyorum ama green box olayında sıkıntılar var malesef. true blood'dan tanıdık bir tip var, şerif rolünde oynayan adam burada dedektif. ilgi çekici bir şekilde başladı. fazla bir bölümü yok, dizi aralarında yaraya merhem olsun bakalım biraz. işin garibi imdb'de üç bölüm görünüyor. sayılan eşyalar altı adet ama adamlar üç tane çekip sonra eşyaları ikiye bölmüş gibi. 

--- spoiler ---

.özel nesnelerimiz var, bu açıdan fena değil zaten. yüze yakın nesne dedi. bir kaçını gördük, bir kaçını da duyduk. acayip şeyler olabilir gibi. elemanın elindeki nesne anahtar. her kapıyı açan cinsten. açtığı zaman bir motele gidiyor, ordan da geri istediği yere gidebiliyor. bir nevi hızlı taşıma ama açışta motel odası resetleniyor.

.biraz da saçma sapan işlerin birleşmesi ile kızını anahtarı isteyen elemana kaptırdı ve oda resetlendi. kalan bölümlerde bir yandan kızını arayacak diğer yandan eşyalar hakkında fikir sahibi olacak herhalde. güvenlik güçlerinin yakınlarına bir şey olmasından biraz gına geldi bana ama yapacak bir şey yok.

.paralel evren meselesi ile falan açıklayacaklar herhalde. kim bilir fantastik demişler o halde başka bir şey de diyebilirler. tanrının vücudunun parçaları demesinler de ne derlerse desinler artık. küçük kız da super 8'deki kız imiş. zaman ne çabuk geçmiş. enteresan.

--- spoiler ---