14 Ocak 2013

shin sekai yori s01e04:

Chinurareta Rekishi

--- spoiler ---

.genel hikayeyi anlattılar sanki ama hayli karışık. bir kere telekinetik olaya psikokinetik diyorlar. pk muhabbeti oymuş, yeni anladım. daha sonra gösterdikleri bir takım görüntüler tarihi olaylardan imiş, pk'liler ile normallerin savaşları ya da halkları baş kaldırması gibi bir şey imiş. 500 yıl öncesi karanlık dönemler, insanları öldürmeceler. hükmetmeceler şeklinde ilerlemiş. böyle bir bakış fena değil tabi ama gizem var hala bir sürü, yarısınıda anladığımı söyleyemem.

.acayip acayip laflar ve kavramları var elemanların. üç alemde de yeriniz yok mendabur yaratıklar diyor canfarelere hehe. bu cümleden ne anlayabilir bir insan. güçleri artarak çoğalıyor belirli bir amaca yönelik manipüle ediliyor hatta dnalarıyla bile oynamışlar bunların. pk'li insanları özel okullara gönderip eğitiyorlar, eğitim kabul etmeyenleri de temizliyorlar imiş.

.bir bakıma her şeyi doğru yapmış gibi görünüyorlar nerden nasıl bir mücadele verecek kızcağız anlayamadım tam. tüm oklar onu gösteriyor. haksız yere güçleri mi alınmış yani? en son hepsinin güçlerini mühürledi rijin hazretleri. ismini doğru mu yazdım bilemedim. neyse işte.

.tarih kaydını anlatan alet ölürken ve canfareler ölürken bir kadın figürü çıktı. ruha falan mı bağlayacaklar ya da başka bir olay mı dönüyor? oradan bir şey çıkacak herhalde. bir de bonobo diye bir şey bulmuşlar ya da öyle bir şey varmış. sorunlarını sevişerek hallediyormuş bunlar. komik geldi, isim olarak da komik içerik olarak da. sevişmede yaş ve cinsiyet sınırı tanımıyorlarmış. bildiğin sapık yani. japonlarda sapıksız bir şey olsa şaşardım zaten.

--- spoiler ---