19 Ocak 2013

fringe s05e13:

An Enemy of Fate

--- spoiler ---

.bu kadar zamandır ilk defa on üç bölümlük sezon yaptılar. bu bile paradan kıstıklarını gösteriyor gibi, bilemedim. üstelik final için düşünülen aksiyonlar aslında uzatılsa pek güzel olacak iken nerdeyse son on dakikaya sıkıştırdılar hepsini. duygu yoğun sahneler abartı geldi bana, ha walter'ın çıkması kolay bir hadise değil ama neden walter lan diye sorup kendileri cevaplar gibi yaptı, sonra walterdan vaz geçilmiş gibi oldu ama o da tam yolunda gitmedi.

.bir kere ilk sezondaki hadise ile birleştirmeleri iyi oldu, vakti zamanında september olayların hepsini bilmiş ve walter ile bir anlaşma yapmış ama sonra duygulara sahip olduğu için kendisi gitmek istedi velet ile. bunların hepsi anlaşılır ama son kurşun ile ölüm de walter'ın gitmesi pek anlaşılmaz fazla zorlama bir şey. çok daha güzel diziden çıkartma yolları olabilirdi (ha çıktı mı onu da tam bilmiyorum ama tek walter ile gelecekte geçirmeyeceklerine göre meseleyi, en azından diğerlerinden ayrıldı).

.neyse güzel yönlerine bakarsak, fringe olaylarını kullanma muhabbetlerini devam ettirdiler. toplamda küçük çaplı bir özet gibi oldu. bu güzeldi, olivia'nın gücü muhabbeti de pek hoş idi. son kısımdaki aksiyon toptan hiç fena değildi ama işte yetersiz idi. ne bileyim mesela broyles'u kurtarma planında, lan bu adam nasıl havadan kapmaz bir şey diye düşünür iken hemen dialoglara döşenmişler, burada havalandırma olmadığı için çok şanslısın. E iyi de niye havalandırma yok lan demezler mi? sorgu odasında havasızlıkla mı imtihan ediyorlar. hehe zorlamalardan başka bir tanesi denebilir, ufak da olsa böyle yani.

.zamanı sıfırlama meselesini pek beğenemedim malesef, yani nihai (ultimate) planları buydu. her şeyi buna göre yaptılar ama walter'ın akibeti konusunda fantastik bir çalışma yapabilirler idi. belki bunu sonraki sezon yapacaklar onu da bilemiyorum ama walter'ın beyaz lale göndermesi ile kapanan bir final yerine daha şaşırtıcı bir şekilde bitse sevinirdim. hem zaten mektup gönderdiğini de ta bölüm başında görmüştük.

.pek iyi konuşamadım sanırım ama yine de saygılarımızı sunarız kendilerine, imdb bilgisinde altıncı sezon görünmüyor, aratmalarda da pek sonuç çıkmıyor. olur umarız diyoruz. izleriz her türlü.

--- spoiler ---