4 Aralık 2012

once upon a time s02e09:

Queen of Hearts

--- spoiler ---

.sezon içi ara verdikleri için allah belalarını versin diyorum öncelikle. sonra güzel bir bölümdü, toparladılar baya bir meseleyi, yine iyiler kazandı ama pek güzel yaptılar yine. üstüne sezon bitmedi diye de devamı gelecek şekilde bıraktılar, orası da pek güzel oldu ama ne diyeyim. bu ne arası arkadaş...

.diyarlar arası geçişin bu kadar uzun sürmesine pek bozuldum. anlık olmalı aslında, solucandeliğine falan benzettim ama belki de anlık değildir ne bileyim. 28 yıl önce emma'nın bir kurtarıcı olması meselesinin de anlatıldığı hikayeleri var idi. paralel olarak pusuladır, mürekkeptir, mücadeledir şeklinde geçen öte diyar hikayesi var idi.

.gerçek dünyada da kötü kraliçemiz henry'e yalan söylemek ile söylememek arasında kaldı. geçit açılınca gelen kim olursa olsun ölsün dedi rumple hazretleri. adam çok sinsi ama doğru da konuşuyor aslında. amma velakin henry yine olayları değiştirdi.

.emmanın cora'ya bile kafa tutan bir büyüsü mü ne varmış. böyle bir şey çıkardılar pek beğendim. kendisinden recina ve mr.gold bile korkuyor yani o derece. hem gerçek aşkın meyvesi olayı da pek komik aslında. iyidi yani neyse işte.

.bölüm sonunda yavrum yazık niye bıraktılar bu kötü kraliçeyi diye düşünmeden edemedim. öyle bir köşeye itersen nasıl iyi olacak bu kadın? ilk yine kötü tercih yaptı ama düzeltti hatasını. böyle yapmasalar iyidi. sonra kötü olunca onun suçu oluyor, dışlamayalım yazıktır günahtır.

--- spoiler ---