16 Aralık 2012

jericho s01e01:

pilot

ilk bölüm izlenebilir bir seri gibi duruyor. hazır yıl bitmeden önce dizilerin bir çoğu ara vermiş iken yeni bir dizi ihtiyacını karşılar gibi görünüyor. çok aşırı sıkmazlar ise bitiririm zaten bir buçuk sezon gibi bir şey var. bir kasaba halkının hayatta kalma macerası gibi bir şey olacak herhalde anladığım kadarıyla. tiplerin bir çoğu diğer dizilerden tanıdık tipler, müziklerimiz de fena olmayacak gibi. öyle izlenir bakalım işte.

diziyi bitirdim, ekleme ihtiyacı duydum. öncelikle dizi normal akışında bitmemiş, ikinci sezon yedinci bölümden sonra iptal edilmiş ama yeniden son bölümü çekmişler ve bir finale bağlamışlar. kötü olmuş diyemem ama normal akışı olsa imiş de izletirmiş kendini. sonuç olarak fena bir dizi değil.

--- spoiler ---

.tanışma faslı ile giriş yaptılar, bir bomba siületi ve bir bomba haberi aldılar. öyle anladık yani, kuşların ölmesi ve hayvanların kaçmasından kimyasal bomba olabileceğini düşündürdüler ama ne olduğu açıklanacak herhalde. koskoca amerika birleşik devletlerinin böyle bir ihtimal karşısında acil eylem planı yok muymuş yani? dedirttiler... hazırlıksız yakalanmak gibi bir mesele olabilir, elektrik tamamen gidince nasıl bir hazırlık olabilir tabi o da var.

.hangi senede geçiyor bilemiyorum ama cep telefonları falan da mı çalışmıyor ona pek dikkat edemedim. şebeke falan çöker ama yine de uydu sistemidir bir şekilde iletişim sağlanması lazım. analog telsizlere bel bağladıklarına göre belki cep telefonundan öncedir. ctö, cts gibi oldu neyse bakalım aydınlanır bu mesele sonra.

.esas oğlanımız başarısız bir asker imiş kendileri, ama bir otobüs dolusu çocuğu kurtardılar. bir de boğaza pipet geçirme klişesini yaptılar haliyle. geneli biraz klişe gibi olacak herhalde ama eh yapacak bir şey yok ona da. şimdilik böyle bir gizem ile başladı. üstüne bir de mahkumları taşıyan otobüs kaza yapmış. onun muhabbeti de olacak bir sürü anlaşılan. bomba patlayınca etkisinden değil de, bombaya bak-bombaya bak diye kaza yapılabilmesi de pek komik aslında.

--- spoiler ---