5 Kasım 2012

the walking dead s03e04:

Killer Within

--- spoiler ---

.şu ana kadar yapılmış en iyi bölümüydü herhalde. durağan yerleri falan vardı ama arkadan bir şeyler geldiği belli idi, gerilimi acayip vermişler yani. zaten girişten de belliydi. neyse bunlar hapishane temizliği ile uğraşır iken herşıl yürüyüşe çıkar diğerleri ile o anda da görmedikleri bir mahkum hapishaneyi ele geçirmek için zombileri içeri alır (burası biraz saçma ama zombiler insanları öldürsün o da insanları gibi düşünmüş herhalde) ve olaylar gelişir.

.herkes bir tarafa dağılır, önce zenci omzundan ısırılır sonra kızı ölen kadıncağız için kendini feda eder. ardından yetmez bunlar doğum sancıları gelmiş lori ıkınmaya başlar. yanında megi ve oğlu karl vardır. bir yere gizlenmişlerdir ama bir şeyler ters gitmektedir.

.adamlar gram sterilize olmayan bir ortamda sezaryan yapar hem de intihar sezaryancısı gibi bir şey. ölümü bile bile çocuğu ve yeni hayat için yap bunu der. oğlu ile vedalaşır ve me megi keser. inanılmaz geliyor insana düşününce, neyse acıdan bayılır. çocuk doğar zombi olmaması için de kim başına sıkar dersiniz? tabi ki karl, çok acayip ama güzel toparlamışlar. megi'nin halletmesi gerekiyordu ama karl ben yaparım, benim annem dedi. ne bileyim bu bile karl'a gözümde artı puan kazandıramadı ama çok acayip sahnelerdi.

.en sonda rick, bunları şöyle böyle bulalım derken. çocuk sesi gelir ve hepsi durumu anlar. bu son sahnede baya dokunaklı inanılmaz sahnelerden. karl'ın öldürdüğünü de anlamış gibi sesler çıkartır ağlarken ve bu şekilde bölüm biter.

.arada hayat mücadelesi ve hapishanenin bir tarafına kapattıkları mahkumları içlerine alıp almama konularında laflar edilir farklı farklı bölümlerde ama yine de bu kadar laflı bölüm dozundadır diyelim.

.diğer tarafta pek bir şey olmaz, arada gerilimi bastırmak ve komplo için koydukları yerler gibi geldi. ninja hatun işkilli durumda ayrılmak istiyor. sarışın hatunun aklını çeliyorlar. elini kesen eleman da kardeşini arama muhabbetlerine girişmek istiyor, öyle işte olaylar o kısımda da.

--- spoiler ---